Foto: Joost Kraan

Vijfde bevrijdingsestafette Duiven

Tijdens het 70 jarig bestaan in 2015 van de Bevrijding heeft de Loopgroep FRoS uit Duiven in samenwerking met de gemeente Duiven besloten om invulling te geven aan de Bevrijdingsestafette. Het bevrijdingsvuur wordt elk jaar vanuit Normandië naar Wageningen gebracht, waar de lopers het ophalen en verspreiden over heel Nederland. Momenteel wordt dit gedaan door zo'n 200 gemeenten met 5.000 deelnemers aan deze estafette.

De tocht vanuit Wageningen start op zondag 5mei, zo rond de klok van 1 uur in het holst van de nacht en brengt de lopers door steden en dijkjes richting Duiven. Onderweg vinden er kransleggingen plaats bij diverse erebegraafplaatsen en monumenten. Tegen de ochtend op 5 mei arriveert de groep rond 8 uur in Duiven. Bij het Duivense oorlogsmonument wordt het vuur overhandigd aan de burgemeester.

Deze estafette is ooit gestart vanuit de loopgroep en door de jaren heen zijn er steeds meer lopers bijgekomen van buiten de loopgroep. Iedereen is dan ook welkom om deze tocht mee te maken. Ben je sportief of ken je iemand die deze nachtelijke estafette ook wil ervaren, mail dan naar frosinfo@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden