8000 euro voor oogzorg in Haïti

7517 euro staat er op de cheque op de foto, maar nadat het kiekje was gemaakt kwam er nog meer geld binnen. De 8000 euro werd aangetikt. Geld dat gaat naar de Stichting SLAH. Een organisatie die oogheelkundige zorg verleent aan mensen in arme landen, onder meer Haïti.

Namens optiekzaak Villa Optica in Duiven (en Apeldoorn) liepen de eigenaren Gerben Sinke en Willemijn Stam en vier medewerkers op zondag 7 april de halve marathon van Rotterdam. De sponsoractie, georganiseerd door Het Oogziekenhuis Rotterdam, was gekoppeld aan de hardloopwedstrijd. Gerben Sinke en zijn vrouw Willemijn Stam waren vorig jaar twee weken met een team van oogartsen en optometristen in Haïti. De ellende die ze daar zagen deed hen besluiten voor het goede doel te gaan hardlopen en collega's sloten aan. Gerben: "Het was een enorme belevenis in Rotterdam. Zoveel mensen. Het prikkelt om te gaan trainen voor de marathon. Fantastisch ook dat we zoveel geld hebben opgehaald. Klanten die spontaan geld gaven en ook bijdragen van MKB'ers. Echt geweldig."

Op de foto vlnr: Liza van der Haar, Bart Beuker, Gerben Sinke, Jos Rademakers van SLAH, Willemijn Stam, Veerle Linger en Bianca van der Haar.

Meer berichten