Burgemeester Jürgen Lippert van Gemünden aan het woord. Links wachten twee geestelijken op het moment dat ze de nieuwe brug kunnen inzegenen.
Burgemeester Jürgen Lippert van Gemünden aan het woord. Links wachten twee geestelijken op het moment dat ze de nieuwe brug kunnen inzegenen. (Foto: Heina Peer)

Nieuwe brug geopend in Gemünden am Main

In Gemünden am Main, de Duitse partnergemeente van Duiven, werd op 12 april de nieuwe Mainbrug officieel geopend. Een vertegenwoordiging uit Duiven was daarbij aanwezig.

Gemünden am Main ligt aan de Main, de naam zegt het al. Rivieren zijn natuurlijke barrières die met bruggen worden geslecht. De Mainburg werd gebouwd in 1975, maar was hoognodig aan vervanging toe. Dat klusje werd in 21 maanden geklaard. Kosten: 30 miljoen euro. In aanwezigheid van een groot aantal genodigden verrichtte burgemeester Jürgen Lippert de opening. Aansluitend zegenden twee geestelijken de nieuwe brug in. De Fischer-Trachtenkapelle verzorgde de muzikale omlijsting. Namens de gemeente Duiven waren een vertegenwoordiging van burgemeester en wethouders en het Jumelagecomité als eregasten aanwezig. Wethouder Ton Spaargaren prees het draagvlak binnen de lokale gemeenschap voor het bouwproject.

De vriendschapsband tussen Duiven en Gemünden bestaat dit jaar 31 jaar. De gedachte erachter is dat contacten tussen inwoners bijdragen aan de Europese eenwording. Aan de vriendschapsband wordt op verschillende manieren invulling gegeven. Onder meer op het gebied van muziek, sport, kerk en natuur en milieu.

Meer berichten