Burgemeester Rik de Lange reikte de versierselen uit in de raadzaal van het gemeentehuis aan het echtpaar Stokman (midden) en Martin Jansen.
Burgemeester Rik de Lange reikte de versierselen uit in de raadzaal van het gemeentehuis aan het echtpaar Stokman (midden) en Martin Jansen.

Koningsdag: drie koninklijke onderscheidingen in Duiven

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander op zaterdag 27 april, werden vrijdag drie inwoners van Duiven verrast met een koninklijke onderscheiding: Coby en Rummy Stokman en Martin Jansen.

Alle drie werden ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Coby en Rummy Stokman zijn al jaren actief in de lokale Groessense samenleving. Coby Stokman is penningmeester van buurtvereniging De Diesakkers, medeorganisator van evenementen en ze verzorgt de vaandels en vlaggen voor de processie. Ze zet zich ook in voor Muziekvereniging St. Andries, Schutterij EMM, Senioren Sociëteit Groessen en de geloofsgemeenschap Heilige Andreas. Voor het Longfonds is ze coördinator van de jaarlijkse collecte. Rummy Stokman deelt met zijn vrouw de liefde voor St. Andries, EMM, De Diesakkers en de Heilige Andreas. Daarnaast organiseert hij bij SC Groessen de klaverjasavonden.

Martin Jansen zet zich al veertig jaar in voor de EHBO-vereniging Duiven. Hij bekleedde verschillende functies, zoals Instructeur Eerste Hulp, Instructeur Verbandleer, Instructeur Jeugdopleiding en coördinator. Hij was ook enige tijd voorzitter en is sinds 2013 secretaris. Ook bij EHBO Didam werkt hij al veertig jaar als instructeur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden