Marcel Helmink, Lars Bouhof, Claudia Renders en Pim van de Wouw (vlnr) worden de eerste bewoners van Welleveld. Ze metselden symbolisch de eerste steen.
Marcel Helmink, Lars Bouhof, Claudia Renders en Pim van de Wouw (vlnr) worden de eerste bewoners van Welleveld. Ze metselden symbolisch de eerste steen.

Bouw eerste woningen in villawijkje Welleveld gestart

De bouw van de eerste twee woningen in het villawijkje Welleveld op het gelijknamige landgoed in Duiven is gestart. Nog dertien woningen in het duurdere segment te gaan.

Het wijkje ligt in de oksel van de Visserlaan en de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat. Het plan was aanvankelijk omstreden omdat omwonenden de ontsluiting via de Leeuwerikstraat en de Vinkstraat niet zagen zitten. Dat is aangepast. De ontsluiting komt nu via de Van Dorth tot Medlerstraat. Directeur Marcel Jansen van Brummelhuis, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het op maat ontwikkelen van particuliere vrijstaande woningen, verwacht dat de verkoop een impuls krijgt nu met de bouw van de eerste woningen is begonnen. "Zien bouwen, doet kopen", is zijn stelling.

De woningen worden gegroepeerd rond de bestaande villa Welleveld, de oude burgemeesterswoning. Bij de ingang van het besloten wijkje komen een orangerie, poortwoning en koetshuis. In de orangerie en de poortwoning komen twee huizen. Daarnaast nog tien vrijstaande villa's. Alle woningen worden gebouwd zonder gasaansluiting. De vanaf-prijs is 5 ton. Marcel Jansen: "Een mooi kleinschalig project voor mensen die veeleisend zijn als het om wonen gaat."

Info: www.brummelhuis.nl.

Meer berichten