Burgemeester Rik de Lange is aangeschoven bij Bertus Janssen in De Liemerije om de 101-jarige Duivenaar te feliciteren.
Burgemeester Rik de Lange is aangeschoven bij Bertus Janssen in De Liemerije om de 101-jarige Duivenaar te feliciteren.

Bertus Janssen (101) trotse oudste inwoner van Duiven

Vorig jaar op 1 mei werd Duivenaar Bertus Janssen 100 jaar. De oudste inwoner van Duiven was hij toen nog niet. Dit jaar bij zijn 101de verjaardag wel.

"Daar is hij trots op hoor, dat hij nu de oudste inwoner is van Duiven. Hij vond het prachtig dat de burgemeester hem weer kwam feliciteren, al dacht hij eerst dat het meneer pastoor was. Bertus is erg gelovig, moet je weten. Hij bidt nog elke avond."

Aldus Mientje Disteli, een 71-jarig nichtje van Bertus Janssen, dat als mantelzorger optreedt.

Bertus Janssen, geboren in Duiven en later lange tijd woonachtig in Groessen, was getrouwd met Marie Hammink. Zij overleed in 1997. Kinderen had het echtpaar niet, wel een pleegzoon. Die overleed in 2011. Bertus werkte bij boeren en later bij de AKU (nu Akzo Nobel). In 2014 verhuisde hij van de Parkflat van Thuvine naar De Liemerije, omdat zijn gezondheid zelfstandig wonen niet meer toeliet.

Mientje Disteli: "Maar voor zijn leeftijd is de gezondheid van Bertus nog best goed. Hij kijkt uit naar de zondagen en de dinsdagen. De zondag omdat er dan een kerkdienst is op televisie en de dinsdag omdat er dan wordt gezongen in De Liemerije. Daar geniet hij van en hij zingt uit volle borst mee."

Meer berichten