De initiatiefnemers op het beachvolleybalveld in Duiven (vlnr): Maartje van Spijker, Stephan Sluijmers, Quinten de Boef, Jeffry Klauwer, Yvonne Bos-Luttikholt en Leo van Kuppenveld.
De initiatiefnemers op het beachvolleybalveld in Duiven (vlnr): Maartje van Spijker, Stephan Sluijmers, Quinten de Boef, Jeffry Klauwer, Yvonne Bos-Luttikholt en Leo van Kuppenveld.

Lions adopteert beachvolleybal

Een meerdaags Lions beachvolleybaltoernooi voor een goed doel: de Bas van de Goor Foundation. Maar ook een bewegingsprogramma voor jongeren die door over- of juist ondergewicht sociaal geïsoleerd zijn geraakt. De Duivense huisarts Stephan Sluijmers legt uit wat de plannen zijn.

Om te beginnen is er het initiatief van Lionsclub Duiven om de Bas van der Goor Foundation te steunen. Dat gaat gebeuren met een groot beachvolleybaltoernooi op Beachcenter De Liemers in Duiven. Zes speelavonden en ter afsluiting een grote finale op 22 juni, compleet met een 'Ibeacha'-feest, een strandfeest in Ibiza-stijl.

Stephan Sluijmers: "Een doelstelling van ons als afdeling van Lions is het organiseren van activiteiten die iets opleveren voor een goed doel. De Bas van der Goor Foundation is het goede doel dat we hebben uitgekozen."

Van der Goor is een oud-topvolleyballer die zich inzet voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes, suikerziekte, door middel van sport en bewegen. Nu we in Duiven zo'n prachtige beachaccommodatie hebben, leek ons dit hét moment om een toernooi voor de foundation te organiseren. Het moet groots worden en hopelijk lukt het er een jaarlijks evenement van maken. Vergelijkbaar met het curlingtoernooi in de winter op de ijsbaan."

Maar er is dus meer: een multidisciplinair bewegingsprogramma voor jongeren t/m 18 jaar. Tijdens de volleybalfinale op 22 juni hoopt Stephan Sluijmers er meer over te kunnen vertellen. Maar een flinke tip van de sluier wil hij alvast wel oplichten. "Het is prima om geld in te zamelen voor de Bas van der Goor Foundation, maar als Lions Duiven wilden we ook een echt lokaal doel hebben. Dat wordt het bewegingsprogramma dat ik samen met Quinten de Boef, fysiotherapie Van Kuppenveld, psychosomatisch therapeut Yvonne Bos, lifestyle-coach Jeffry Klauwee en ook weer de Bas van der Goor Foundation aan het opzetten ben. We zijn al best ver."

Quinten de Boef? Stephan Sluijmers: "Quinten is een Duivense jongen van 19 jaar die last heeft gehad van overgewicht en daardoor een tijd in een sociaal isolement heeft gezeten. Hij heeft dat doorbroken door te gaan sporten en hij is een atleet geworden. Nu heeft hij zijn leven terug. Quinten wil een soort rolmodel zijn. Een voorbeeld voor andere jongeren met gewichtsproblemen. 'Leg je er niet bij neer, maar kom in actie!' Fantastisch dat hij dat wil doen. Hij versterkt de actie die we straks beginnen om in de Liemers deelnemers te werven voor het bewegingsprogramma."

Meer eerst het Lions-toernooi, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het beachcentre en volleybalclub Livo. De speelavonden zijn: 10, 12, 13, 17, 19 en 20 juni. Ieder team komt op twee avonden in actie. De winnaars ook op 22 juni als tevens het grote, voor iedereen gratis toegankelijke 'Ibeacha'-feest wordt gehouden. Er zijn twee categorieën: die voor echte volleyballers (2-tegen-2) en voor recreanten (teams van 4 t/m 6 personen). Opgeven via Facebook, 'Ibeacha. Beachvolley voor Bas', de button 'nu boeken'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden