Met een high five ging de finale met de Wattsons van start.
Met een high five ging de finale met de Wattsons van start. (Foto: Slim Opgewekt)

IKC Kameleon wekt nu eigen stroom op

IKC Kameleon, onderdeel van stichting Innerwaard wekt nu haar eigen stroom op. Op het dak van het IKC liggen 116 zonnepanelen en in het gebouw werd de verlichting vervangen door ledverlichting. Op deze manier bespaart het IKC niet alleen energie, maar wekt ook zelf energie op. Met deze maatregelen bespaart IKC Kameleon elk jaar ruim 23.000 kg CO2.

Slim Opgewekt Scholen plaatste de 116 zonnepanelen op de daken, de ledverlichting in het gebouw en hing ook een mooi scherm op in de hal. Hierop isde opwek op dat moment te zien. Daarnaast ondersteunde Slim Opgewekt het IKC met een educatief bewustmakingstraject onder de teamleden en kinderen. Directeur Roger Visser: "Het programma heeft echt een kop en een staart met voor ieder wat wils, de kinderen vonden het hartstikke leuk en waren enthousiast."

Het Wattsons lab
De kinderen startten op maandag 6 mei met de opening van het educatieve programma: het Wattson’s lab. In het lab konden kinderen de afgelopen weken alles ontdekken over afval, eten & drinken, water en energie. De Wattsons zijn slimme onderzoekers en zij kwamen persoonlijk langs om het lab te openen.

De Wattsons vroegen verder aan de kinderen hoe de wereld er volgens hen over 15 jaar uit ziet. De meest uiteenlopende duurzame wensen kwamen voorbij. Van de wens voor een wereld zonder oorlog en vervuilende wapenproductie tot het afschaffen van de vleesindustrie en visvangst. Plus een wens dat ouders lekker naar buiten gaan met de kinderen en de tv of telefoon uitzetten.

Feestelijke finale
De kinderen leerden niet alleen over duurzame energie, maar ontdekten ook een code. Met die code konden zij samen met de Wattsons symbolisch de zonnepanelen aanzetten. Dat deden de kinderen vandaag en daarmee openden zij op feestelijke wijze de verduurzaming van het IKC Kameleon.

Meer berichten