Maarten Groenendijk, Isabelle Haring, Robert Dekker, Martijn van de Goor, Fons van Dael, en trainer coach Jelmer van Brunschot.
Maarten Groenendijk, Isabelle Haring, Robert Dekker, Martijn van de Goor, Fons van Dael, en trainer coach Jelmer van Brunschot. (Foto: Pigeons Basketball)

Pigeons On Wheels naar Heerenveen

Op zaterdag 8 mei reisde POW af naar Sportstad Heerenveen. Doordat De Koprol uit Nijmegen te weinig spelers had voor deze competitieronde verviel de wedstrijd tegen “024 On Wheels”. Reglementaire zege voor POW: 20 - 0.

Voor de overgebleven wedstrijd tegen SC Antilope Utrecht reisde de volgende POW-selectie af naar Friesland: Annelijne, Els, Fons, Isabelle, Lucia, Maarten, Martijn en Robert. Er was nog een kleine kans voor POW om derde te worden in de C2-divisie, dan moest er ruim gewonnen worden van Antilope. Gelukkig had Jelmer tijd om de eerste helft te coachen voordat hij zijn eigen wedstrijd moest spelen. Het werd een spannende wedstrijd, waar er zeker winstmogelijkheden waren voor POW. Verdedigend werd het team Utrecht goede bestreden. Het uiteindelijke verlies was toe te schrijven aan het feit dat van POW niemand scorend thuis gaf. Eindstand Antilope - POW: 26 - 22 (1e kwart 6-8, 2e kwart 4-5, 3e kwart 12-2, 4e kwart 4-7)
POW-scores: Martijn 8, Isabelle 5, Maarten 4, Robert 3, Lucia 2

Na de wedstrijd heeft de volledige selectie coach Jelmer aangemoedigd tijdens de wedstrijd om het Nederlands kampioenschap. De wedstrijd was net als in de afgelopen jaren een strijd tussen Only Friends Amsterdam en Jelmer’s team Devedo Ermelo. De spelersbank van Only Friends keek verwonderd om naar ons als er “ROEKOE, ROEKOE” klonk bij een score van Jelmer. Tot de rust wist Devedo bij te blijven, vooral door de goed spelende Jelmer, daarna liep Only Friends uit om terecht de Nederlandse titel binnen te halen.

Meer berichten