Francien Snoek en Marcel Lieve in hun nieuwe gastenverblijf 't Leuve.
Francien Snoek en Marcel Lieve in hun nieuwe gastenverblijf 't Leuve.

Welkom bij gastenverblijf 't Leuve

In de voormalige boerderij van Herman en Theo Wolters aan de Rijnstrangenweg 13 in Groessen opent deze maand gastenverblijf 't Leuve haar deuren. Vernoemd naar het buurtschap Leuve dat in 1750 ten prooi viel aan het water. Het gastenverblijf is een initiatief van de huidige bewoners Francien Snoek en Marcel Lieve.

Sinds zeven jaar zijn ze een stel. Francien Snoek (56), destijds wonend in Almere, en Marcel Lieve (51), zeven jaar geleden nog inwoner van Arnhem. Ze kozen voor elkaar én voor een droom. Die droom was een huis met mogelijkheden voor het inrichten van een apart gastenverblijf. Dat huis vonden ze in augustus 2017 aan de Rijnstrangenweg in Groessen. In oktober van dat jaar trokken ze erin en begon de verbouwing. Eerst van het woondeel, daarna van het gastenverblijf. Francien: "Het was zeker geen bouwval, maar wel gedateerd."

En nu is het dan klaar. Zondag 21 april openen ze het gastenverblijf met een klein feestje voor familie, vrienden en mensen die meehielpen opknappen. Vanaf mei is het te huur. Bij voorkeur midweken of weekends, maar één nacht kan eventueel ook. Dat voor het woord 'gastenverblijf' is gekozen en niet voor 'Bed & Breakfast', heeft simpelweg te maken met het feit dat er geen ontbijt wordt geserveerd. In het verblijf zit een keuken, zodat gasten daar zelf in kunnen voorzien.

Het is Francien en Marcel niet in eerste instantie te doen om het geld. Ze hebben beiden een baan. Ze hopen op mensen die na hun verblijf net zo enthousiast zijn over de Liemers en het Rijnstrangengebied als zij. De Rijnstrangen is het gebied dat zich vanaf de Rijnstrangenweg in Groessen uitstrekt in zuidoostelijke richting tot aan Lobith. De Boven-Rijn, die vroeger door dit gebied liep, was tot het gereedkomen van het Pannerdensch Kanaal in 1707 de hoofdroute van de Rijn. De Rijnstrangen staat te boek als een van de meest onbekende en dus onbeminde natuurgebieden van Nederland.

Francien: "Het is hier zo mooi. We zijn echt heel blij dat we dit huis op deze plek hebben kunnen kopen. De rust, het weidse landschap, de leuke dorpen en steden. Je kunt hier fantastisch fietsen en dan weer thuiskomen in een heerlijk gastenverblijf dat van alle gemakken is voorzien. Buiten hebben we nog een zwemvijver, terrassen en een jeu-de-boulesbaan. Ook van de kapschuur mogen gasten gebruikmaken."

Bang dat ze hun privacy kwijt zijn is Francien Snoek niet. "Je komt elkaar misschien een keer tegen, maar wat maakt dat uit? Het gastenverblijf zelf staat helemaal apart. Het kijkt uit op het weiland, de oude boomgaard, terwijl wij richting dijk kijken."

Bij het opknappen en inrichten zijn Francien Snoek en Marcel Lieve duurzaam te werk gegaan. Zo heeft het volledig geïsoleerde gastenverblijf geen gasaansluiting. Alles is elektrisch. De energie wordt voor een groot deel zelf opgewekt met zonnepanelen. Francien: "We streven naar energieneutraal. Als je iets doet, kun je het maar beter gelijk goed doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden