Candea-stage in Gemünden

Door samenwerking van de gemeente Duiven/Stichting Jumelage, Connect to Share en het Candea College is het mogelijk dat 12 leerlingen van mavo 3 een internationale stage gaan lopen in Gemünden am Main in Duitsland. Het is uniek dat leerlingen van de mavo een internationale stage lopen. De stageplaatsen zijn met bedrijven afgestemd: zo werken twee groepen leerlingen van 20 t/m 24 mei in 'Dorfgemeinschaft Hohenroth' (onderdeel van SOS Kinderdorf International). Hier verblijven mensen met een verstandelijke beperking.

De leerlingen van het Candea brengen in een promotiefilm een aantal productieprocessen in beeld met ruimte voor de persoonlijke beleving van de werknemers ter plaatse. Een derde groep leerlingen gaat aan de slag in de stad Gemünden am Main in een project met het doel de uitstraling van Gemünden aantrekkelijker te maken voor toeristen. Het eindproduct zal door de opleiding beoordeeld worden als een sectorwerkstuk.

De leerlingen en begeleiders verblijven in een hostel. Overdag zijn ze op hun stageplaats en 's avonds zullen zij de dagopbrengsten uitwerken, werkafspraken maken en is er vast ook nog tijd voor ontspannende zaken zoals spelletjes, wandeling, kampvuur e.d.

Duiven heeft sinds 1988 een vriendschapsverdrag met Gemünden am Main. De belangen vanuit Duiven worden verzorgd door de Stichting Jumelage Duiven. De stichting Jumelage werkt nauw samen met het Komitee für Städtepartnerschaf Gemünden.

Meer berichten