DVV 1 viert het kampioenschap.
DVV 1 viert het kampioenschap. (Foto: Rene Nijhuis)

Ontlading en vreugde bij kampioen DVV

DVV is zondag 19 mei in Pannerden na een zenuwslopend duel en een 1-1 remise tegen RKPSC kampioen geworden. Dankzij de gelijkmaker in de slotfase van topscorer Jordi Lammertink veroverde DVV het noodzakelijke puntje om het welverdiende kampioenschap en promotie naar de derde klasse te vieren.

Op voorhand was het duel tegen laagvlieger RKPSC een prachtige inleiding voor een geweldig feest. Het feestprogramma bij DVV was tot in de puntjes verzorgd en al met iedereen gecommuniceerd: huldiging op het veld met champagne, rondrit met de platte kar en een feestavond tot in de late uurtjes met een buffet, goedkope drankjes en DJ.

Vuurwerk
Eerst moest alleen nog even RKPSC verslagen worden, de nummer voorlaatst met 53 punten minder dan de glorieuze koploper. DVV werd op Sportpark De Pauwengaard goed gesteund door in het oranje geklede supporters die met vuurwerk hun helden verwelkomden.

Na een buitenspelgoal van RKPSC was het eenrichtingsverkeer richting de uitblinkende keeper van de thuisploeg. De doorgaans zo makkelijk scorende Jordi Lammertink, Robin van Haeren, Kevin Harmsen en Marc Comans waren dichtbij de openingsgoal die maar niet viel.

Het gevecht tegen de klok kreeg een extra dimensie toen RKPSC tien minuten voor tijd uit het niets de score opende na een misverstand in de Duivense achterhoede. DVV moest in het restant scoren om niet met een enorme kater achter te blijven.

Luid bejubeld
Vlak voor tijd scoorde niemand anders dan Lammertink de luid bejubelde gelijkmaker vanaf de strafschopstip. Niet alleen een goal die het kampioenschap bracht, maar ook een doelpunt dat onverwachte ontlading en spontane vreugde veroorzaakte.

Na de ontmanteling van het DVV Dreamteam in 2013 degradeerde het vlaggenschip van de grote vereniging viermaal in vijf jaar. Met de komst van trainer Ron Olyslager begin 2018 werd de vrije val gestopt en gebouwd aan de huidige kampioensploeg.

Met meer defensieve zekerheid werd vorig jaar een knappe reeks neergezet en de nacompetitie maar net gemist. Hierop werd dit seizoen voortgeborduurd en mede door de terugkeer van routinier Comans ontstond een homogene selectie die ook moeizame duels leerde te winnen.

Het kampioenschap van DVV is volledig verdiend: de talentvolle selectie is sinds november koploper, heeft een voorsprong van zes punten op achtervolger Jonge Kracht en verloor alleen van GSV'38. De felbegeerde titel is het resultaat van een uitgebalanceerd team met doorgroeimogelijkheden, de minst gepasseerde defensie en topscorer Lammertink als meest opvallende speler. Wanneer dit DVV bij elkaar blijft, gaat het ook in de derde klasse een rol van betekenis spelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden