Huis Rijswijk 18e eeuw.
Huis Rijswijk 18e eeuw.

Lezing over Huis Rijswijk te Groessen

Jos van Nistelrooy geeft op woensdag 12 juni 2019 een lezing over Huis Rijswijk in Groessen, gemeente Duiven. Uit historische bronnen is bekend dat Huis Rijswijk een lange historie kent. Aangenomen wordt dat Huis Rijswijk of de voorloper daarvan, gesticht moet zijn na de 9e of 10e eeuw. Deze aanname is bovendien gebaseerd op diverse vondsten door (amateur)archeologen. Zo werden op het erf van Huis Rijswijk scherven gevonden die wijzen op bewoning vanaf de volle middeleeuwen. Veldverkenningen van de omgeploegde akker ten westen van Huis Rijswijk maakten duidelijk dat hier nog veel archeologisch materiaal in de bodem te vinden is.

Tijdens de lezing zal Jos van Nistelrooy ingaan op landschappelijke en historische ontwikkeling van de omgeving van Huis Rijswijk. Na de pauze wordt een beschrijving gegeven van de archeologische vondsten en deze in verband gebracht met de landschappelijke en historische ontwikkeling.

De lezing is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor de vroegere leefomgeving waarmee de bewoners van de Liemers te maken hadden. Inwoners van Groessen zullen hun omgeving herkennen en beter begrijpen.
Jos van Nistelrooy is bestuurslid van de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie, heeft geografie gestudeerd en is in het onderwijs werkzaam geweest.

Locatie: Hazenkamp 66, Arnhem-Zuid
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: €5,- incl. koffie/thee (AWN-leden gratis)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden