Roefeldag 2018 bij Van de Wetering Optiek en Optometrie.
Roefeldag 2018 bij Van de Wetering Optiek en Optometrie. (Foto: René Nijhuis)

Last minute-inschrijving 27ste Roefeldag Duiven

De organisatie van de 27e Roefeldag in Duiven op zaterdag 15 juni heeft een last minute-inschrijvingsmogelijkheid gecreëerd. Groepjes van zes kinderen met een begeleider kunnen zich nog t/m aanstaande vrijdag 31 mei aanmelden.

Jarenlang kon de Roefeldag in Duiven, een 'bedrijvenkennismakingsdag' voor scholieren, rekenen op wel duizend deelnemers. Die tijden lijken voorbij. Het aantal ingeschreven kinderen bedraagt momenteel ruim 700 en gaat met de last minute-regeling mogelijk nog in de richting van de 800.

De oorzaken van de terugloop zijn voor voorzitter Gerard van Ham van het Roefelcomité duidelijk. "Het aantal leerlingen op de scholen neemt af en dat merken wij ook. Daarnaast zie je dat er, welke dag je ook kiest, altijd ook andere activiteiten zijn. Nu bijvoorbeeld een toernooi van hockeyclub Westerduiven. Een derde reden is dat de leerkrachten op de scholen wat minder dan voorheen reclame maken voor de Roefeldag. Er komt zoveel op ze af dat het er misschien een beetje bij in schiet."

Aanmelden voor de Roefeldag kan nog tot het eind van de week via email: scholen@roefeldag-duiven.nl. Het gaat om leerlingen van de vier hoogste groepen van de basisscholen in Duiven. Het aantal bedrijven dat meewerkt is voldoende.

Meer berichten