Tien van de 26 leden van Kiwanis Club de Liemers die zich inzetten voor de goede doel-activiteiten. Marc Rosendahl staat helemaal links.
Tien van de 26 leden van Kiwanis Club de Liemers die zich inzetten voor de goede doel-activiteiten. Marc Rosendahl staat helemaal links.

Kiwanis golftoernooi en festival

Een golftoernooi op 31 mei en een Midsummer Night Festival op 21 juni. Activiteiten die worden georganiseerd door Kiwanis Club de Liemers om geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren. Eind vorig jaar overleed Kiwanislid Gerard van Helsdingen aan zo'n tumor. De Duivense ondernemer werd slechts 58 jaar.

Kiwanis Club de Liemers legt de lat hoog. Doelstelling is om neurochirurg Pierre Robe, de behandelend arts van Gerard van Helsdingen, tijdens het Midsummer Night Festival een cheque te kunnen overhandigen van 25.000 euro. "Daar gaan we voor", zegt Marc Rosendahl, als voorzitter van de fundraisingcommissie van de Kiwanis een van de organisatoren van de activiteiten. Marc: "25.000 euro is het bedrag dat nodig is voor een specifiek onderzoek naar hersentumoren. Met Gerard hebben we het daar nog over gehad. Dat maakt het zo bijzonder."

De golfdag is een jaarlijkse activiteit van Kiwanis Club de Liemers. Een afdeling van een wereldwijde organisatie (vergelijkbaar met Rotary en Lions) die, naast het onderhouden van vriendschappen, met projecten wil bijdragen aan een betere samenleving. Aan het toernooi op 31 mei op de golfbaan in Hoog-Keppel kan iedereen meedoen die op enigerlei wijze de actie ondersteunt. De dag wordt afgesloten met een diner.

Meer dan het golftoernooi is het Midsummer Night Festival een publieksactiviteit. Op vrijdagavond 21 juni staat er op het Remigiusplein van alles te gebeuren. Een barbecuewedstrijd, een culinair festival en een benefietveiling. Er is samenwerking gezocht met de verenigde horecaondernemers (Stichting HOP). Vanaf 17.00 uur is er live muziek van de band 'Stay in Tune' en dj Alberto Costa.

De barbecuewedstrijd luistert naar de fraaie naam 'Welling BBQ Masters'. Tien teams van twee personen gaan de strijd met elkaar aan. Met ingrediënten die beschikbaar worden gesteld door Welling Catering maken ze een voor-, hoofd- en nagerecht op een Cobb-barbecue. Elk team kookt voor vier gasten. Een jury bepaalt wie de winnaar is. Zowel kookteams als tafelgasten (à 60 euro per persoon) kunnen zich nog inschrijven via de site www.kiwanisclubdeliemers.nl.

Aan het Culinair Festival de Liemers doen horecabedrijven mee: Brasserie Een Mooie Dag, Grand Café Bij Welling, Restaurant Jules, Restaurant Thoen en Thans, Restaurant Eet-Lokaal Zevenaar, Restaurant 't Raedthuys en IJssalon Calamita. Ze serveren allerlei gerechtjes voor de mensen die zich hebben ingeschreven (maximaal 150). Vouchers à 60 euro per persoon zijn nog te koop. Na het diner wordt een veiling gehouden. Diverse spullen worden aangeboden. Uiteraard gaat de opbrengst in de pot van het goede doel.

Marc Rosendahl: "Je wilt niet weten hoe druk we ermee zijn, maar het is ook erg leuk. En, heel belangrijk, we doen het natuurlijk voor het goede doel. Ik hoop dat veel mensen meedoen en naar het Remigiusplein komen. Het moet een gezellige avond worden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden