Nita Bouwman uit Groessen: "Er wordt vaak over onze hoofden heen beslist, terwijl we zelf mans genoeg zijn om mee te praten."
Nita Bouwman uit Groessen: "Er wordt vaak over onze hoofden heen beslist, terwijl we zelf mans genoeg zijn om mee te praten."

Nita Bouwman: partij voor mensen met een handicap

Op 17 juni bepalen de kijker en een jury in een live-tv-uitzending (NPO 1, 21.15 uur) wie 'Minister van Gehandicaptenzaken' wordt. We verklappen vast dat Nita Bouwman uit Groessen het niet wordt. Ze is wel aanwezig bij de uitzending.

Want Nita Bouwman heeft een missie. Ze wil een politieke partij oprichten met als naam 'Nieuw Socialisme', die zich gaat inzetten voor mensen met een handicap of een beperking. Ze begrijpt dat dat niet van de ene op de andere dag gaat lukken, maar het belangrijkste is dat er stapjes worden gezet. Een belangrijke stap hoopt ze te zetten tijdens en rondom de uitzending van het tv-programma, dat wordt gepresenteerd door Lucille Werner en Anita Witzier.

Nita (35) is geboren in India als kind van Hindoestaanse ouders. Op éénjarige leeftijd is ze geadopteerd door een echtpaar uit Duiven. Inmiddels is ze getrouwd en woont ze in Groessen. Nita: "Ik heb zelf een lichte beperking. Daar valt prima mee te leven, maar het is een belangrijke reden dat ik wil opkomen voor mensen met een handicap. Dat is nodig. Er wordt vaak over onze hoofden heen beslist, terwijl we zelf mans genoeg zijn om mee te praten. Het zou mooi zijn als er een partij komt die zich voor gehandicaptenzaken gaat inzetten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden