Aanvoerder Niels Mattijssen: "Vorig jaar was het bereiken van de nacompetitie het doel, nu het middel om te promoveren."
Aanvoerder Niels Mattijssen: "Vorig jaar was het bereiken van de nacompetitie het doel, nu het middel om te promoveren."

Met Loo voetbalgeschiedenis schrijven

Zondag speelt Loo in Babberich de cruciale nacompetitiewedstrijd tegen RKPSC. De formatie van trainer Herko Engelsman moet de ploeg uit Pannerden verslaan om te promoveren naar de vierde klasse. De misschien wel belangrijkste wedstrijd uit de clubhistorie van Loo begint zondag om 14.00 uur.

Aanvoerder Niels Mattijssen van Loo heeft er enorm veel zin in: "Ondanks dat we vorig jaar in de nacompetitie met 2-5 van Neede verloren was dat de mooiste wedstrijd uit mijn leven: de opkomst, het vuurwerk, het publiek, een knotsgek duel. Ik heb echt genoten, maar nu moeten wij winnen. Loo moet naar de vierde klasse".

Hoewel hij pas 21 jaar is, was er bij Loo geen enkele discussie over wie de gestopte Niek Hermsen moest opvolgen als aanvoerder. Centrale middenvelder Mattijssen koppelt duelkracht aan zijn enorme loopvermogen en heeft een uitstekende trap- en koptechniek. Bovendien heeft de 'Marco van Ginkel ' van Loo scorend vermogen: vorig seizoen tien treffers, nu al elf goals.

Niels Mattijssen studeert Commerciële Economie aan de HAN, woont nog bij zijn ouders en is al hele zijn leven in een vrije rol actief in de Blokker-winkel in Duiven van zijn ouders: "Wij doen een stapje extra voor onze klanten, sinds kort hebben we een bezorgservice en lever ik verkochte producten thuis af".

Plezier kwijt
Zes jaar geleden maakte de middenvelder de overstap van DVV naar Loo: "Bij DVV was ik het plezier in het spelletje kwijt geraakt, het ging niet alleen om voetballen. Ik was een klein dikkerdje en moest naar de B3, inmiddels ben ik zowel binnen als buiten het veld gegroeid en speel ik sinds drie jaar in het eerste van Loo".

Het Loo van toen is echter heel wat anders dan het Loo van 2019: in 2017 eindigde de dorpsclub nog anoniem als tiende, vorig jaar werd Loo derde en nu was Loo winterkampioen en eindigde het op plek twee.

Teamspirit
Mattijssen: "Het verschil kan niet los gezien worden van de komst van trainer Herko Engelsman in 2017. Hij bracht teamspirit, vertrouwen en meer voetbal in de ploeg, ook werd de selectie met Danny Ketelaar (Groessen) en enkele talentvolle jeugdspelers versterkt die nu weer een stap verder zijn. Bovendien kwamen dit jaar Timo Jansen (Westervoort) en Robin van Oijen (DCS) bij de selectie. De laatste wedstrijden wonnen we inderdaad moeizaam, maar achterin zijn we veel stabieler geworden en de belangrijke spelers zijn fit voor de finale. Ik heb begrepen dat de fantastische sfeeractie van vorig jaar dit jaar overtroffen gaat worden. Vorig jaar was het bereiken van de nacompetitie het doel, nu het middel om te promoveren. Wij willen met de platte kar door Loo, geschiedenis schrijven!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden