De trotse, blije en opgeluchte voetballers, trainers, bestuurders en vrijwilligers van SV Loo.
De trotse, blije en opgeluchte voetballers, trainers, bestuurders en vrijwilligers van SV Loo. (Foto: Rene Nijhuis)

Vreugde bij Loo na winst en promotie

Dankzij een moeizame maar terechte 4-2 overwinning op RKPSC is Loo eindelijk gepromoveerd naar de vierde klasse. De historische promotie is de beloning voor een prachtig seizoen voor de jeugdige ploeg van succestrainer Herko Engelsman.

Onder tropische omstandigheden en grote publieke belangstelling begonnen de spelers van Loo en RKPSC na een fraaie sfeeractie van de Loo-supporters aan de promotiefinale op Sportpark De Buitenboom in Babberich.

De snelle rechtsbuiten van RKPSC bracht zijn ploeg al na vijf minuten op voorsprong, waarna Loo direct veerkracht toonde. Na een knap schot van Ron Berentsen scoorde middenvelder Niels Mattijssen met een knal van buiten de zestien meter de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft had Loo het beste van het spel en wist linksbuiten Danny Ketelaar goed voorbereidend werk van Swen Evers en Berentsen in twee instanties te verzilveren: 1-2. De luid bejubelde voorsprong werd echter binnen een minuut weer weggegeven toen RKPSC uit een afgeslagen corner tegen scoorde.

Niet veel later moest de ploeg uit Pannerden met tien man verder nadat een overtreding op de doorgebroken Olivier Walravens met rood werd bestraft. Met een man meer kopte clubtopscorer Ron Berentsen op fraaie wijze de derde goal in na een afgemeten voorzet van Ketelaar. Dezelfde Ketelaar kroonde zich tot man van de wedstrijd door de allesbeslissende en luid bejubelde 4-2 te scoren.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Welbers was de pitch invasion van de supporters van Loo het begin van een promotiefeest dat tot diep in de nacht zou duren.

Voorzitter Jan van den Berg: "Het is geweldig dat Loo nu eindelijk naar de vierde klasse promoveert. Na 2012 en vorig jaar is het gelukkig bij de derde poging wel raak. Weg uit de kelderklasse en nu tegen Westervoort, Groessen en GSV'38!"

Trainer Herko Engelsman was het middelpunt van de feestvreugde: "Dit is een geweldige beloning voor twee jaar keihard werken, wij hebben iets gerealiseerd wat niemand twee jaar geleden verwacht had. Hoewel het vandaag niet onze beste wedstrijd was, hebben we terecht gewonnen. Mooi om de blijdschap na onze doelpunten te zien, dat was een groot verschil met de tegenstander. Ook prachtig dat er zoveel supporters waren en om overal echte vreugde te proeven".

Aanvoerder Niels Mattijssen: "Heerlijk, we zijn gepromoveerd! Het was niet makkelijk, maar op basis van het seizoen een terechte promotie. De hitte van vandaag was in het voordeel van de ploeg die het liefste wilde winnen, dat waren wij!"

De promotie is een belangrijke en noodzakelijke stap voor Loo, de basisformatie in Babberich had een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Het bereiken van de vierde klasse levert de formatie van Herko Engelsman niet alleen een plek in de geschiedenisboeken op, maar ook een mooie nieuwe uitdaging voor volgend seizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden