Tweede editie 'ploggingrun'

Na het geweldige succes van afgelopen jaar is op zaterdag 22 juni de tweede editie van de zogeheten 'Ploggingrun', die wordt georganiseerd door loopgroep FroS en Stichting GoClean de Liemers.

Ploggen is tijdens het hardlopen zwerfafval opruimen. Het is overgewaaid uit Zweden en een samenvoegsel van het Zweedse woord 'Plocka up' (oprapen) en jogging. Start en finish van de run zijn in het Horsterpark bij het theepaviljoen. Plogging is goed voor het milieu maar ook voor de conditie. Iedereen kan meedoen, jong, oud en rolstoelgebonden.

Naast de hardlooproutes zijn er wandelroutes, aparte routes voor kinderen en routes voor rolstoelgebruikers.

Start en finish zijn in het Horsterpark bij het theepaviljoen. De aanvangstijd is 10.00 uur. Handschoenen, hesjes, vuilniszakken en 'wimmers' worden geregeld door de organisatie.

Er zijn 11 routes, variërend tussen de 1,8 en 10 kilometer. Deelnemers die inschrijven op de langere afstanden worden met auto's naar het vertrekpunt gebracht.

De gemeente Zevenaar voelt zich ook verbonden met de ploggingrun. Als try-out lopen er dit jaar tevens twee routes vanuit Zevenaar naar het Horsterpark.

De organisatoren vragen de wandelaars vragen om het zwerfafval op de route te registreren door een foto te maken. Daarvoor moet de Litterati App worden geïnstalleerd op de smartphone. Neem voor vragen contact op via info@goclean-deliemers.nl. Aanmelden kan via de website https://frosinfo.wordpress.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden