Vlnr: Fred Kompier, Alexa van Helsdingen, neurochirurg Pierre Robe, verpleegkundige Ilse Vosman en Marc Rosendahl. Het bedrag op de cheque werd later met een anonieme gift aangevuld tot 70.000 euro.
Vlnr: Fred Kompier, Alexa van Helsdingen, neurochirurg Pierre Robe, verpleegkundige Ilse Vosman en Marc Rosendahl. Het bedrag op de cheque werd later met een anonieme gift aangevuld tot 70.000 euro. (Foto: René Nijhuis)

Recordbedrag actie Kiwanis: 70.000 euro

Ze-ven-tig-dui-zend euro. Dat enorme bedrag hebben twee acties van Kiwanis Club de Liemers, een golftoernooi en een Midsummer Night Festival, opgebracht voor onderzoek naar hersentumoren.

De inzet was 25.000 euro en dat werd 35.000 euro. Vervolgens werd dat bedrag nog eens verdubbeld door de Stichting STOPhersentumoren.nl. Vrijdagavond tijdens het Midsummer Night Festival op het Remigiusplein in Duiven werd door Kiwanis-voorzitter Fred Kompier een cheque ter waarde van dat bedrag overhandigd aan neurochirurg Pierre Robe van UMC Utrecht. Robe was de behandelend arts van Kiwanis-lid Gerard van Helsdingen. Hij overleed vorig jaar aan een hersentumor, waarop zijn serviceclub besloot geld in te zamelen voor onderzoek. Marc Rosendahl van de fundraisingcommissie: "We zijn er heel druk mee geweest, maar de uiteindelijke opbrengst is boven iedere verwachting. Hier hebben we niet van durven dromen."

Het Midsummer Night Festival trok veel belangstellenden. Ze luisterden naar muziek van 'Stay in Tune' en dj Costa. Er was een barbecuewedstrijd ('Welling BBQ Masters', gewonnen door Patrick van Orsouw en Ruud Dirksen), een culinair festival en een veiling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden