Het gouden paar Barends met burgemeester Rik de Lange.
Het gouden paar Barends met burgemeester Rik de Lange. (Foto: René Nijhuis)

'De bedoeling is het nog een tijdje vol te houden'

Wiel Barends is 87 jaar, zijn vrouw Ria Barends-Zewald 84. De sleet zit er natuurlijk een beetje op, maar over het algemeen gaat het goed met het onlangs 60 jaar getrouwde echtpaar.

"Ja hoor", klinkt Wiel Barends opgewekt, "wij redden ons wel. We hebben het nog steeds gezellig samen en de bedoeling is het zo nog een tijdje vol te houden."

Aan reuring geen gebrek bij de familie Barends. Het diamanten paar, dat elkaar leerde kennen in de voormalige theeschenkerij in Park Sonsbeek in Arnhem, heeft vier kinderen, elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen, die allemaal redelijk in de buurt wonen. Het echtpaar zelf woont sinds 1987 tot volle tevredenheid in Duiven.

Wiel Barends stond een groot deel van zijn werkzame leven als inkoper/verkoper op de loonlijst van V&D. Ook Ria werkte op latere leeftijd, toen de kinderen wat groter waren, parttime bij het warenhuis. Het faillissement van V&D enkele jaren geleden ging beiden aan het hart. "Heel jammer, maar aan ons heeft het niet gelegen."

Omdat zijn ogen wat minder worden heeft Wiel Barends de auto eruit gedaan. Zijn vrouw leest hem tegenwoordig de krant voor of hij gebruikt zijn iPad. "Daar kan ik de letters op vergroten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden