Op het Indisch Achtererf wordt Durian ijs geserveerd.
Op het Indisch Achtererf wordt Durian ijs geserveerd. (Foto: Marrit Schuddebeurs)

Proef knoflookstroopwafel en andere vreemde gerechten

Deze zomer ontdek je in het Nederlands Openluchtmuseum smaken en ingrediënten die in de loop der tijd naar ons land toe zijn gereisd. Binnen het thema 'Wat van ver komt is lekker?' wordt er deze zomer in de verschillende culturen gedoken. Bezoekers kunnen smaken en gerechten van ver ruiken en proeven. En zichzelf onderdompelen in muziek, dans en verhalen.

Arnhem - Elk seizoen krijgt een aangepaste programmering met nieuwe Gruwelijk Lekkere activiteiten. In de zomer staat het thema 'Wat van ver komt is lekker?' centraal. Zo doet de Wageningen Universiteit onderzoek naar voeding en eetgewoonten en kunnen bezoekers meedoen als proefpersoon met het onderzoek.

Verder leert men de hele zomer in de suikerwerkplaats alles over 'zoet van ver'. Ga met de (klein)kinderen aan de slag met suikerriet en leer hoe de eerste suiker werd gemaakt.

Nootmuskaat
Zaterdag 6 en zondag 7 juli is er een extra zomerprogramma. In de Molukse barak is er een cultureel programma met muziek, dans, toneel, literatuur en hapjes met als centrale onderwerp 'pala' (nootmuskaat). De typisch Molukse specerij met een gruwelijk lekker historisch randje. Er zijn onder andere optredens van Dolly Hitipeuw, Nippy Noya en Pika Nendissa.

Knoflookvreter
Luister in hetzelfde weekend naar de smakelijke verhalen van de wetenschappelijk medewerkers tijdens het mini-smaakcollege 'Boon & Look'. Waarom zijn we koffie gaan drinken? En welk gevoel krijg je bij het woord knoflookvreter?

Test in SmaakQuiz kennis van Indische eetcultuur. Proef van een stukje knoflookstroopwafel bij de Chinees aan het Zaanse Plein. Geniet van internationale muziek van De Trekvogels of het Wagenings Internationaal Koor.

Indonesisch/Antilliaans feest
Bij het Indisch Achtererf wordt een Indonesisch/Antilliaans feest gevierd. Er is muziek, de bezoeker kan luisteren naar boeiende verhalen van ver en men kan de rijke smaken uit deze culturen proeven. Men kan in de SmaakQuiz de kennis over de Indische en Surinaamse eetcultuur testen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden