V.l.n.r.: Hans Winters, Dick Wessels van Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en Gemma Tiedink.
V.l.n.r.: Hans Winters, Dick Wessels van Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en Gemma Tiedink.

Overeenkomst voor aanleg glasvezel in buitengebied Duiven

Het sein staat op groen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar. Onlangs hebben wethouders Gemma Tiedink van de gemeente Duiven en Hans Winters van de gemeente Zevenaar een overeenkomst om te gaan samenwerken met Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. ondertekend, die deze aanleg mogelijk maakt.

"Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de aanleg van glasvezel in een groot deel van het buitengebied van de twee gemeenten", schrijven de gemeenten Duiven en Zevenaar in een gezamenlijk persbericht.

Digitale Stad
Delta start in september met de wervingscampagne voor inwoners onder de naam 'Digitale Stad'. De inwoners van het buitengebied in de gemeenten Zevenaar en Duiven krijgen een aanbod van Digitale Stad voor de aansluiting van hun woning. Bij voldoende aanmeldingen legt Digitale Stad glasvezel aan.

Aanleg begint najaar 2019
Als Digitale Stad begint met de aanleg van glasvezel in het buitengebied dan sluit het bedrijf ook de Zevenaarse kernen Aerdt, Herwen en Spijk en in Duiven de kernen van Groessen en Loo aan. Inwoners van deze kernen hoeven zich niet eerst aan te melden. De aanleg begint in het najaar van 2019. Medio 2020 is de aanleg gereed.

Scherper tv-beeld
Met de komst van glasvezel wordt het internet sneller, de tv scherper en het geluid volgens de gemeenten helderder. Het netwerk is stabieler dan de traditionele koperkabel.

Inwoners van het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar kunnen op www.digitale-stad.nl zien of hun adres in het projectgebied van Digitale Stad valt. Daar kunnen zij ook meer informatie over glasvezel in het buitengebied vinden en zich voor een glasvezelaansluiting aanmelden.

Zelf provider kiezen
De glasvezeldienstverlening van Digitale Stad wordt geleverd door KPN over een gloednieuw aan te leggen, open glasvezelnetwerk. Het voordeel van 'open' is dat de aangeslotenen zelf de provider kiezen: KPN, XS4ALL, Tele2, Telfort, T-Mobile of een van de vele andere providers.

Aangeslotenen hoeven dus niet van provider te wisselen en kunnen hun e-mailadres behouden. Mits de provider is aangesloten op het netwerk.

Om in kaart te brengen wat er precies nodig is om op en erf een glasvezelaansluiting te realiseren, komt er vooraf een monteur bij de bewoners langs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden