Voor 17 augustus beschikken de voetbalclubs over nieuwe kunstgrasvelden.
Voor 17 augustus beschikken de voetbalclubs over nieuwe kunstgrasvelden.

Renovatie van kunstgrasvelden

De huidige kunstgrasvelden bij sportclub DVV en sportclub Groessen zijn afgeschreven en worden voor de start van het nieuwe voetbalseizoen vervangen.

De verenigingen en de gemeente hebben gekozen voor het kunstgrastype infill: ProGrann. "Dit type infill transporteert zich niet meer uit in de omgeving doordat deze is gecoat en dus schoner is voor de milieu", meldt de gemeente Duiven in een persbericht. "Het college en verenigingen zijn blij dat hiermee een einde komt aan de onzekerheid van wel of niet veilig kunnen sporten op deze velden. Op beide sportparken kan de komende jaren zorgeloos worden gevoetbald."

De huidige kunstgrasmatten worden afgevoerd naar GBN Artificial Grass Recycling. GBN maakt circulaire verwerking van kunstgras mogelijk, waardoor de vrijgekomen materialen een nieuwe bestemming krijgen.

De werkzaamheden, die worden uitgevoerd door het bedrijf CSC Sport, bestaan ook uit het vervangen van de verlichting naar LED-verlichting bij beide clubs, het vervangen van het hekwerk en het opnieuw leggen van het straatwerk rondom de kunstgrasvelden. CSC Sport heeft het werk af vóór 17 augustus. Aan beide verenigingen is gevraagd om de energiebesparing die de LED-verlichting oplevert te investeren in een nog duurzamere vereniging en sportpark.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden