Gerrit Ebbers heeft het beslissende schot zojuist gelost en viert het koningschap met zijn partner Aletta.
Gerrit Ebbers heeft het beslissende schot zojuist gelost en viert het koningschap met zijn partner Aletta.

Gerrit Ebbers nieuwe schutterskoning St. Remigius

De leden van Gilde St. Remigius uit Duiven beleefden een geweldig feestweekeinde met meerdere hoogtepunten. Eén ervan was het traditionele koningsschieten op zaterdagmiddag 29 juni, dat werd gewonnen door Gerrit Ebbers.

"Mijn vader is schutterskoning geweest, mijn broer Wielieam ook en ik wilde het ook meemaken. Vorig jaar lukte het niet, toen schoot Conny Gidding het laatste deel van de vogel eraf, maar dit jaar was ik bij het 103e schot de gelukkige. Het was een mooie, spannende strijd. Ik ben blij en trots."

Direct na het koningsschieten werden Gerrit Ebbers (46) en zijn partner Aletta gehuldigd en 's avonds werd er uitgebreid en lang feest gevierd op muziek van de band Cabrio, in aanwezigheid ook van het koningspaar van Schutterij Onderling Genoegen. Gerrit kondigt aan dat St. Remigius op hem rekenen. "Muziek zit in mijn bloed. Ik speel sousafoon in de fanfare van het gilde. Als er iets is ben ik er altijd bij en nu ook nog als koning. Aletta en ik gaan ervan genieten."

Er deden zes Remigiusleden mee aan het koningsschieten. Naast Gerrit en Aletta zijn broer Wielieam en schoonzus Diana, en de koningin van vorig jaar, Conny Gidding en haar man Ronald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden