Antoon (98) en Henny Beekhuizen (93) hebben felicitaties met hun platina bruiloft in ontvangst genomen van locoburgemeester Ineke Knuiman.
Antoon (98) en Henny Beekhuizen (93) hebben felicitaties met hun platina bruiloft in ontvangst genomen van locoburgemeester Ineke Knuiman.

De regie in eigen hand houden

Bij verzorgingshuis Thuvine in Duiven ging vrijdag 28 juni de vlag uit. Het echtpaar Beekhuizen was die dag zeventig jaar getrouwd. Locoburgemeester Knuiman kwam het echtpaar namens de gemeente feliciteren. Het platina huwelijk werd een dag later met familie, vrienden en kennissen gevierd bij Berentsen in Loo.

"Zo kwiek als die mensen zijn, echt ongelooflijk." Helga van den Aardweg, activiteitenbegeleidster van Pleyade bij Thuvine, verbaast zich steeds weer. "Meneer Beekhuizen overhandigde me vanochtend een keurig briefje, waarop hij had geschreven hoe hij graag wilde dat de dag zou verlopen. Over de regie in eigen handen houden gesproken."

Luchtig
Meneer Antoon Beekhuizen doet luchtig. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat hij met zijn 98 jaar zelf bepaalt hoe het allemaal gaat. Zijn vrouw Henny Beekhuizen-Leijgraaf (93) doet weinig voor hem onder. Ook zij beschikt over een verrassend goede geestelijke gezondheid. Vergroeide rugwervels maken het leven fysiek soms wat lastig, maar daar slaat ze zich bewonderenswaardig doorheen. Antoon Beekhuizen loopt ook met een rollator. De naweeën van een lichte beroerte twee jaar geleden. "Toen moest ik de auto eruit doen."

Ze komen beiden uit Arnhem en leerden elkaar kennen op het bevrijdingsfeest in 1945 in Musis Sacrum. Vier jaar later trouwden ze. Het echtpaar kreeg drie kinderen, twee zonen en een dochter. Twee van hen wonen ook in Duiven, een in Dieren. Er zijn zes kleinkinderen en eveneens zes achterkleinkinderen. Antoon Beekhuizen werkte jarenlang bij de PTT. Achter het loket in het voormalige postkantoor op de Jansplaats in Arnhem en later op de afdelingen personeel en geldzaken. Henny Beekhuizen was coupeuse. Antoon: "Ze heeft altijd als zzp'er gewerkt, hoewel die benaming in die tijd nog niet bestond."

Kleiner wonen
26 jaar geleden verkochten ze hun huis in Arnhem en gingen kleiner wonen op het Eilandplein in Duiven. Veertien maanden geleden verhuisden ze naar Thuvine, waar ze blij zijn met de uitstekende verzorging. Antoon Beekhuizen benadrukt dat ze een mooi leven achter de rug hebben. "Echt vervelende dingen hebben we eigenlijk niet meegemaakt. Natuurlijk, als middelste van het gezin heb ik mijn twee broers en twee zussen overleefd. En van de dertien collega's met wie ik bij de PTT werkte is ook niemand meer over. Maar zo is het leven. Wat heel fijn is, is dat Henny en ik samen oud worden. Dat is toch een stuk gezelliger dan alleen."

Zijn mooiste herinneringen? Antoon: "We zijn heel vaak met de caravan naar Visp geweest in Wallis in Zwitserland. Vroeger met de kinderen en later samen. Onvergetelijke vakanties."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden