De Handbaltoppers zijn blij dat ze zich twee jaar de beste 'kwissers' van Groessen mogen noemen.
De Handbaltoppers zijn blij dat ze zich twee jaar de beste 'kwissers' van Groessen mogen noemen. (Foto: Eveline Wiendels)

Handbaltoppers winnen tweede Das Groessen Kwis

De Handbaltoppers hebben Kindercomité Groessen afgelost als winnaar van de Das Groessen Kwis. Tijdens een drukbezochte feestavond in Zaal Gieling in Groessen vond zaterdag 29 juni de prijsuitreiking plaats.

De stichting Das Groessen mocht 27 teams inschrijven voor de tweede editie van de Das Groessen Kwis. De teams waren groter dan de vorige keer. Een aantal teams wist meer dan dertig kwissers op te trommelen. Dat betekende in de praktijk dat er ongeveer vijfhonderd Groessenaren op zaterdag 15 juni op een zelf gekozen locatie in en rond het dorp aan het kwissen waren.

In totaal konden er maximaal duizend punten worden gescoord. De winnaars kwamen tot 780 punten. De nummer twee Kindercomité Groessen kwam niet verder dan 757,5 punten.

Zaterdag tijdens de feestavond werd op humoristische wijze teruggekeken op de kwis. De spanning steeg naar grote hoogten toen de prijzen verdeeld werden. De top tien: 1. Handbaltoppers, 2. Kindercomité Groessen, 3, De Muldertjes, 4. De Lamme Takken, 5. Familie Derksen, 6. Oude Aa, 7. Firma Vlak en Strak, 8. Team Scholten, 9. De Onnaatjes, 10. Schlaffe Tuten.
Over twee jaar is de volgende Das Groessen Kwis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden