Ilse DeLange is één van de hoofdacts van Huntenpop 2019.
Ilse DeLange is één van de hoofdacts van Huntenpop 2019.

Trots op breed festivalprogramma

Zo trots als een pauw is programmeur Bert Messing, wanneer hij naar de poster kijkt van de 30ste editie van Huntenpop. 'Ik denk dat we een heel mooie, gevarieerde line-up hebben', zegt de geboren Huntenaar. Op 3 en 4 augustus barst het festival weer los bij het DRU-terrein in Ulft.

In een breed programma als dat van dit jaar is het lastig echte headliners aan te wijzen. Drie namen horen daar zeker bij, volgens Messing: Level 42, Ilse DeLange en Kraantje Pappie. 'Hiermee hebben we namen in huis die amper in de Achterhoek te zien zijn, maar wel heel geliefd zijn bij het grote publiek', zegt hij. Ilse DeLange behoeft nauwelijks introductie, zoveel hits en bijzondere optredens heeft de Almelose schoenverkoopster van weleer op haar naam gezet. Ze is na zes jaar weer terug met een eigen album, getiteld 'Ilse DeLange'. Deze zomer doet ze alleen een klein aantal festivals, waaronder Huntenpop en haar eigen Tuckerville. Vanaf oktober duikt de sympathieke Twentse het theater in.

Level 42 zegt het jongere publiek minder, maar was echt een grote naam in de jaren '80, onder meer door de uitzonderlijke slapbass-techniek van frontman Mark King. De band gebruikt jazz, pop en funk om hun eigen herkenbare sound neer te zetten en die klinkt ook in 2019 nog heel lekker. Hits als Lessons in Love en Love Games staat nog altijd steevast in de Top 2000.

De derde headliner is Kraantje Pappie. Geen onbekende voor het publiek in Ulft, want twee jaar geleden zette hij ook al de hele Festivaart-tent in vuur en vlam. Craney staat garant voor feest, waar hij ook komt. Afgelopen jaar scoorde hij opnieuw grote hits, met Lil Craney en Liefde in de lucht. Wie sneller dan Kraan kan rappen, mag zich melden.

Maar ook andere namen op het affiche doen het meer dan goed. Wat te denken van Snollebollekes, Rondé, Navarone, Heideroosjes, Danny Vera, Boh Foi Toch, Paul Elstak, 2 Brothers on the 4th Floor, La Fuente< Kees van Hondt of Andy Frasco? Of The Dirty Daddies als afsluiter van de vrijdagavond?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden