Met de wethouders van de Liemerse gemeenten in het voorste gelid staat de opruimactie op het punt van beginnen bij het theepaviljoen in het Horsterpark.
Met de wethouders van de Liemerse gemeenten in het voorste gelid staat de opruimactie op het punt van beginnen bij het theepaviljoen in het Horsterpark.

Vrijwilligers ruimen de rotzooi van een ander op

Go Clean de Liemers en loopgroep FRoS hielden eind juni weer een gezamenlijke zwerfafval-opruim-actie. Liefst 75 mensen hielpen mee een groot gebied in de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar schoon te maken.

Een beetje raar is het wel: de rotzooi van een ander opruimen. Maar een feit is helaas dat niet iedereen zich bewust is van de schade die zwerfafval aanricht aan ons milieu. Daarom sloegen vrijwilligers de handen ineen en maakten ze wandelend, hardlopend ('ploggend') en een enkeling zelfs in een rolstoel de omgeving afvalvrij. De opening werd verricht door de wethouders Hans Breunissen van Westervoort, Ton Spaargaren van Duiven en Carla Kroes van Zevenaar. Er werd twee uur lang gewerkt met tien groepen. Na afloop verzamelde iedereen zich weer bij het theepaviljoen in het Horsterpark voor een verfrissend drankje. Daar werden door de wethouders bekers uitgereikt voor de 'meest bijzondere vondsten', een cd van The Chippendales en een nog goede rugtas. Het verzamelde afval werd gesorteerd en afgevoerd en in de Litterati-zwerfafvalapp gezet.

Namens GoClean en FRoS werd de actie georganiseerd door Peggy Blauw, Marloes Heebing, Joyce Bosveld, Rob Jansen en Eef Spies.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden