Het diamanten bruiloft bij Berentsen in Loo. Burgemeester Rik de Lange kwam langs om Rob en Riet van Oijen te feliciteren.
Het diamanten bruiloft bij Berentsen in Loo. Burgemeester Rik de Lange kwam langs om Rob en Riet van Oijen te feliciteren.

Rob en Riet van Oijen worden tevreden oud

Wat is er mooier dan samen, tevreden oud worden? Rob van Oijen (85) en Riet van Oijen-Nijland (83) brengen het in praktijk. Maandag 8 juli waren ze 60 jaar getrouwd.

Ze wonen al vanaf hun trouwen aan 't Weike in Duiven. Eerst op nummer 30, daarna op nummer 32. Ze verhuisden omdat 32 een hoekhuis is met meer ruimte. Dat kwam onder meer van pas om de kleinkinderen van hun zoon en dochter op te vangen. De kinderen wonen beiden in Loo.

Riet van Oijen: "Toen ik 55 was ging ik in december in de vut, waarna in januari ons eerste kleinkind werd geboren. Daarna volgden er nog drie. We hebben ze alle vier bij ons thuis opgevangen. Heerlijk om te mogen doen. De band die we met ze hebben opgebouwd is geweldig. Ook met onze schoonzoon en schoondochter hebben we het getroffen."

Riet werd geboren in Duiven, Rob in Heerlen. Op de kermis in Angeren zagen ze elkaar voor het eerst. Na zes jaar verkering trouwden ze. Rob werkte tot aan zijn pensionering bij de PTT. Riet ging toen de kinderen naar de middelbare school gingen werken in de bejaardenzorg en later bij de Makro. Riet: "Lichamelijk wordt het minder, maar geestelijk gaat het ons gelukkig nog goed. Zoals het er nu voorstaat, hopen we ook de 70 jaar getrouwd te halen."

Meer berichten