De Heideroosjes zijn weer terug.
De Heideroosjes zijn weer terug.

Jubileum Heideroosjes en Huntenpop

De vaandeldragers van de Nederlandse punkrock zijn terug! Heel even dan. Om te vieren dat het in 2019 precies dertig jaar geleden is dat ze een punkband begonnen. En waar kan dat beter gevierd worden dan op de 30ste editie van Huntenpop op 2 en 3 augustus in Ulft?

In 2012 hield Heideroosjes het voor gezien, na bijna 1500 optredens door heel Europa, Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika. De band opereerde sinds 1989 in dezelfde bezetting. 'Meer dan de helft van ons leven zaten we samen in een busje. Het is nu tijd voor eigen dingen', vatte zanger/gitarist Marco Roelofs het besluit samen. Met een ereronde door een uitverkocht clubcircuit en langs festivals als Lowlands en Sziget nam de band afscheid.
In de 22 jaar daarvoor was Heideroosjes gegroeid van rammelend punkbandje tot een internationaal opererend tourmonster. Met tien studio-albums én een prestigieuze Edison in de achterzak. De Limburgers verkochten honderdduizenden albums, niet in de laatste plaats door de altijd energieke live-shows.
Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop: de Heideroosjes veroverde haar publiek vanaf het podium. Ook Huntenpop maakte eerder kennis met de vrolijke punkrockers, toen de band op de 20ste editie van het festival in het voorprogramma stond van de legendarische show van de Amerikaanse punkband The Offspring.

Het album 'FIFI' uit 1996 stond een half jaar in de Album Top 100 en werd daarmee de best verkochte Nederlandse punkplaat aller tijden. Door Europese tournees met muzikaal verwante bands als Pennywise, Offspring en The Misfits groeide de reputatie van de Heideroosjes ook buiten Nederland en België. De werklust leverde bovendien samenwerkingen op met onder meer het Metropole Orkest, komiek Urbanus en rocklegende Lemmy Kilmister van Motörhead. Nu zijn de vier anti-helden dus even terug. 'Omdat we daar zin in hadden', volgens frontman Marco Roelofs. Zo simpel kan het zijn.

Meer berichten