Algemeen directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen: "Toerisme zorgt voor veel inkomsten en banen in de regio." (Foto: Joost Ooijman).
Algemeen directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen: "Toerisme zorgt voor veel inkomsten en banen in de regio." (Foto: Joost Ooijman).

Toerisme levert regio 1,6 miljard op

Toerisme leverde de economie van regio Arnhem Nijmegen over 2018 ruim 1,6 miljard euro op. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

In 2018 werkten meer dan 26.000 mensen in de sector. Algemeen directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen: "Toerisme levert zoveel meer op dan wij vaak denken. Het zorgt voor veel inkomsten en banen in de regio."

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen verzorgt in opdracht van 35 gemeenten en ruim 700 bedrijven uit het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven de collectieve marketing in binnen- en buitenland voor de domeinen recreatie, (zakelijk) toerisme en cultuur(historie).

Herre Dijkema: "Toeristisch bezoek uit binnen- en buitenland is belangrijk voor onze mooie regio. Het gaat daarbij niet alleen om inkomsten en banen; toerisme versterkt bijvoorbeeld ook de sfeer en de functie van binnensteden en kleine dorpskernen. Zo had Rheden nooit zoveel restaurants gehad zonder de vele bezoekers aan de Veluwezoom. Ook de binnensteden van Arnhem en Nijmegen hebben veel belang bij toeristisch bezoek. We moeten dus niet alleen kijken naar wat toerisme direct oplevert, maar ook zien als een middel om te werken aan belangrijke uitdagingen op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid, werkgelegenheid en economie."

Meer berichten