Voor de Poolse kinderen was een uitgebreid programma samengesteld. Deze foto is gemaakt tijdens een bezoek dat ze brachten aan De Groene Schuur in Groessen.
Voor de Poolse kinderen was een uitgebreid programma samengesteld. Deze foto is gemaakt tijdens een bezoek dat ze brachten aan De Groene Schuur in Groessen.

Poolse kinderen weer veilig thuis afgeleverd

De zestien Poolse kinderen die voor een vakantie in Westervoort en Duiven verbleven, zijn weer thuis. Ze werden opgehaald door hun ouders of pleegouders.

Het afscheid zondagavond bij het gemeentehuis in Westervoort was emotioneel, volgens Michal Pyrek van de werkgroep Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort, die de vakantie al 35 jaar organiseert: "Het is maar twee weken, maar gastouders bouwen in die korte tijd een hechte band op met de kinderen. Dat is mooi om te zien."

Michal Pyrek stelt dat de vakantie is verlopen zoals gewenst. De kinderen die op bezoek waren leven in Polen allemaal in armoede en onder slechte sociale omstandigheden in Katowice of omgeving. Michal: "Er zijn geen vervelende dingen gebeurd en voor de kinderen was het een bijzondere ervaring. Vergeet niet dat het geen modelkinderen zijn. Ze hebben allemaal een rugzakje. Dat vraagt ook het nodige aan pedagogische vaardigheden van de gastouders. Gelukkig is het goed gegaan. Ik vond de sfeer dit jaar zelfs nog beter dan in andere jaren. We kiezen ook bewust voor een vrij kleine groep, zodat het overzichtelijk blijft. Dat pakte goed uit. De kinderen hadden elkaar snel gevonden en hebben zich twee weken uitstekend vermaakt."

Meer berichten