Het diamanten bruidspaar Garsijn met burgemeester Rik de Lange.
Het diamanten bruidspaar Garsijn met burgemeester Rik de Lange.

Jaap Garsijn is 'een dure' voor het pensioenfonds

Jaap Garsijn (82) en Annie Garsijn-Dekker (81) waren op 10 juli 60 jaar getrouwd. Ze komen oorspronkelijk uit de Achterhoek. Hij uit Lichtenvoorde, zij uit Winterswijk, maar wonen al 25 jaar aan de Golden Delicious in Duiven.

"Ik ben een dure voor het pensioenfonds", grapt Jaap Garsijn. Na een dienstverband bij de elektriciteitscentrale in Nijmegen, ging hij met 55 al in de vut. Hij 'trekt' dus al 27 jaar van 'vadertje Drees'. Daar staat tegenover dat Jaap zich ook na zijn pensionering verdienstelijk maakte voor de maatschappij. Twintig jaar werkte hij als vrijwilliger aan het stoomgemaal in Appeltern. Tegenwoordig is hij, net als Annie, voornamelijk nog in en rond hun huis actief.

Het diamanten paar heeft twee kinderen, een dochter en een zoon, en drie kleinkinderen. Via hun dochter, die destijds in Duiven woonde (tegenwoordig in Westervoort), kwamen ze vanuit Wijchen in Duiven terecht. Jaap: "We hebben hier alles gelijkvloers. Zeker nu we ouder worden is dat ideaal. We zijn gelukkig nog helemaal zelfstandig. Ik rijd ook nog auto."

De standaardvraag: hoe houden mensen het zo lang samen vol? Jaap: "Is er ook een standaardantwoord? Ik zou het eigenlijk niet weten. Bij ons is het voor mijn gevoel vanzelf gegaan. Het is goed zo."

Meer berichten