Theo Wolters (links) van De Stokhorst en wethouder Johannes Goossen met de speciale BOSS-kratjes waarin het fruit in het nieuwe seizoen wordt aangeboden.
Theo Wolters (links) van De Stokhorst en wethouder Johannes Goossen met de speciale BOSS-kratjes waarin het fruit in het nieuwe seizoen wordt aangeboden.

BOSS-fruitactie De Stokhorst en gemeente is een succes

Sinds augustus 2018 biedt Fruitkwekerij De Stokhorst uit Groessen fruit aan aan sportverenigingen in de gemeente Duiven. Een actie die succesvol is en daarom in het nieuwe seizoen een vervolg krijgt.

De BOSS-fruitactie (BOSS: Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen) is een initiatief van de gemeente. In eerste instantie deden zes verenigingen mee. Dat aantal is inmiddels uitgebreid tot elf. De Stokhorst levert voornamelijk appels, soms aangevuld met seizoensfruit. De gemeente betaalt daar een vergoeding voor.

Theo Wolters van De Stokhorst: "Wij proberen op allerlei manieren een gezonde leefwijze te stimuleren. De BOSS-actie is een manier om dat een beetje gestructureerd te doen. Het is mooi dat het een succes is en dat de actie wordt verlengd. De bedoeling is ook de samenwerking verder uit te breiden. We willen er nog meer sportverenigingen bij betrekken, maar ook scholen en zorgverleners."

Theo Wolters benadrukt de positieve insteek van de actie. "We zeggen niet: eet geen bitterballen, maar: eet ook eens een appeltje. Dat blijkt te werken. De reacties van spelers van uitspelende clubs zijn ook leuk. Die kennen het meestal niet dat in een sportkantine gratis fruit wordt aangeboden."

Meer berichten