De Wereld Jamboree is een internationaal Scoutingkamp. Er komen ruim 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen.
De Wereld Jamboree is een internationaal Scoutingkamp. Er komen ruim 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen.

Scouts vertrekken vanuit Duiven naar World Scout Jamboree

Ruim duizend Nederlandse scouts zijn afgelopen weekeinde afgereisd naar de Verenigde Staten voor de Wereld Jamboree. Dat is een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd. Er komen ruim 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen.

Scouts uit troep Stroopwafels vertrokken zondag vanuit Duiven met een bus naar het vliegveld. De groep bestaat uit 36 scouts en 4 troepstaf. De jeugdleden komen onder andere uit Arnhem, Doetinchem en Rheden.

Voorafgaand aan het vertrek hebben de scouts zich intensief voorbereid op hun reis. Dit was onder andere via het contingentskamp, waarbij alle scouts van het Nederlands contingent bij elkaar kwamen en de scouts aan de slag zijn gegaan met de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling.

Negentien troepen
Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit negentien troepen, bestaande uit ongeveer 36 kinderen en vier begeleiders, die ondersteund worden door het contingent management team. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie.

Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Amerika inzetten als lid van het International Service Team (IST), als medewerker voor de Amerikaanse organisatie.

World Scout Jamboree
De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 40.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2019 organiseert Amerika de World Scout Jamboree van 22 juli tot en met 2 augustus.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen.

Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

Meer berichten