De winnaars van 2018.
De winnaars van 2018.

Duivense sportverkiezing professioneler

De Duivense sportverkiezing, die op vrijdag 31 januari 2020 voor de derde keer wordt gehouden, krijgt een professionelere opzet. Het bestuur heeft een stichting in het leven geroepen zodat meer donateurs en sponsors kunnen worden gevonden. De extra financiële steun moet ertoe leiden dat het evenement beter en groter wordt dan de voorgaande edities.

De eerste sponsors hebben zich al gemeld. De Duivense fotograaf Jacques Kok sponsort voor 250 euro de categorie beste sportfoto en Fysiospecialisten Duiven ondersteunt voor datzelfde bedrag de categorie aangepast sporten. Ook hebben zich inmiddels tien bedrijven gemeld die de verkiezing met elk 50 euro sponsoren.

Er zijn vier prijzen: sporter of sportteam, aangepast sporter of sportteam, de meest bijzondere sportprestatie en de mooiste sportfoto. Een achtkoppige jury beslist wie met de prijzen naar huis gaan. Daarvoor moeten inwoners en verenigingen van de gemeente Duiven wel plaatselijke sporthelden voordragen.

De nominatie voor alle categorieën is opengesteld van 15 oktober tot en met 14 januari. Sportfoto's kunnen via een link op de website duivensesportverkiezing.nl worden ingezonden en nominaties voor sporters kunnen worden gemaild naar info@duivensesportverkiezing.nl.

Erkenning voor sporter
Voor voorzitter Mathieu Maanders van de Duivense sportverkiezing is de stichtingsvorm een noodzakelijke stap om het jaarlijkse evenement te professionaliseren. "We willen de reikwijdte van de Duivense sport vergroten, zonder afhankelijk te zijn van een gemeentelijke of provinciale subsidie. Hoe meer geld we werven via bedrijven en inwoners, hoe meer erkenning we onze lokale sporters kunnen geven."

De sportverkiezing wordt, anders dan de voorgaande twee uitgaven, niet gehouden in het Van der Valkhotel langs de A12 maar bij Zalencentrum Berentsen in Loo. De muziek verzorgt Music 4U, de band van de Duivense zangeres Bianca de Dreu.

Otwin van Dijk gastspreker
Voor de bijeenkomst waarop de Duivense sportverkiezing worden uitgereikt, zijn ook gastsprekers uitgenodigd. Een van hen is Otwin van Dijk, burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek en ex-PvdA-Tweede Kamerlid maar bovenal oud-inwoner van Duiven. Van Dijk praat over de inclusieve samenleving waarin niemand wordt uitgesloten en waar aangepast sporten deel van uitmaakt.

De Duivense sportverkiezing begint om 19.00 uur, de entree is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden