Ook het voortbestaan van de de Sint Antonius Abtkerk in Loo wordt bedreigd.
Ook het voortbestaan van de de Sint Antonius Abtkerk in Loo wordt bedreigd.

Duiven en Westervoort: beraad over kerkensluiting

De sluiting binnen enkele jaren van negen van de dertien rooms-katholieke kerken in de Liemers, waaronder de Heilige Andreaskerk in Groessen, de Sint Antonius Abtkerk in Loo en de Sint Werenfriduskerk in Westervoort, houdt de gemoederen bezig.

Het nieuws is uiteraard ook ter ore gekomen van de colleges van B&W in Duiven en Westervoort. In tegenstelling echter tot de gemeente Montferland, die financiële middelen heeft toegezegd voor het in stand houden van de gebouwen, hebben de bestuurders in Duiven en Westervoort nog niet besloten hoe met deze kwestie om te gaan. De colleges van beide gemeenten erkennen wel dat het om markante gebouwen gaat die een emotionele waarde hebben voor de lokale gemeenschap.

Duiven tilt de kwestie over de zomerperiode heen. Voor Westervoort geldt hetzelfde, al heeft de locatieraad van de Sint Werenfriduskerk al wel een afspraak gemaakt met het college voor een oriënterend gesprek. Tijdens het gesprek zullen alle opties worden besproken, is de officiële reactie vanuit het gemeentehuis. Opmerkelijk in Duiven is dat wethouder Ineke Knuiman ook voorzitter is van de locatieraad van de Heilige Andreaskerk in Groessen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden