Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 augustus viert het dorp de Loose kermis bij schutterij Willem Tell in het schuttersgebouw aan de Loostraat.
Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 augustus viert het dorp de Loose kermis bij schutterij Willem Tell in het schuttersgebouw aan de Loostraat.

Vier dagen in de ban van Loose kermis

Loo maakt zich op voor vier dagen groot feest. Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 augustus viert het dorp de Loose kermis bij schutterij Willem Tell in het schuttersgebouw aan de Loostraat. Hoogtepunten zijn volgens schutterskoning Rik Booltink onder meer de processie op zondag, het koning(inne)schot op maandag, de familiedag op dinsdag en de dagelijkse feesten met topband Anderkovver.

Op zaterdagavond, zondagavond, maandagmiddag en -avond en dinsdagmiddag en -avond zorgt toporkest Anderkovver voor een topsfeer in het schuttersgebouw van Willem Tell. Booltink: "Met muziek voor jong en oud en een energieke show weet deze Brabantse vijfmansband het publiek zeker te raken." Eerder dit jaar trad de band al op bij grootse feesten als Koningsnacht en Koningsdag in Arnhem en de Amstel Gold Race. Leden, jeugdleden en kermiskaarthouders van Willem Tell hebben alle dagen vrij entree. Anderen die het feest willen meemaken, afkomstig van buiten Loo, hebben 's avonds (aanvang: 19.30 uur) entree voor 10 euro. De toegang overdag is voor iedereen gratis.

Koningschieten
Op kermismaandag is er het koning(inne)schot. Afgelopen jaar waren er liefst zeven kandidaten voor de felbegeerde titel en ook dit jaar is de animo voor deelname behoorlijk, verwacht de aftredende koning Rik Booltink.

Enkele jaren geleden heeft Willem Tell haar statuten aangepast aan de huidige tijd en opgefrist. Vrouwen die drie jaar geleden lid zijn geworden van Willem Tell, mogen nu voor het eerst deelnemen aan het koning(inne)schot. De schuttersvereniging hoopt dat vrouwen gebruikmaken van deze vernieuwing.

Het koning(inne)schot volgt direct na het prijsschieten dat om 10.45 uur begint. Naar verwachting rond het middaguur is de opvolger van Booltink bekend.

Mooiste boog?
Loo is tijdens de kermis volgens Booltink prachtig versierd. "Het processiecomité zorgt voor een schitterend decor als de processie op zondag (12.00 uur) door de straten trekt. En alle kermisdagen staan er in het dorp twaalf schitterend versierde erebogen, gemaakt door enthousiaste buurten en verenigingen."

Willem Tell zet een bogencompetitie op, waarmee extra creativiteit onder de bouwers wordt gestimuleerd. Er zijn een wisselbeker en geldprijs te verdienen en ook is er een aanmoedigingsprijs. De boogbouwers beoordelen elkaar. Op basis daarvan komt er een uitslag tot stand. De prijsuitreiking is op kermisdinsdag in het schuttersgebouw.

Meer berichten