Aquarel gemeentehuis Westervoort
Aquarel gemeentehuis Westervoort (Foto: Gerrit Hofman)

Laatste zomerkunst in het Liemers Museum

De laatste weken van de succesvolle zomerexpositie zijn aangebroken. Op 20 augustus nemen de 9 laatste Liemerse kunstenaars bezit van de expositie. Het is opnieuw een verrassende en gevarieerde verzameling met veel kwaliteit.

Gerrit Hofman uit Westervoort exposeert kleurige landschappen en portretten. Hij tekent en schildert wat hem boeit in eigen omgeving of op vakantie. Zijn favoriete verf is acryl en aquarel.

Uit Babberich komt Ad van Beersum met zijn fantasie landschappen in acryl. Zijn werk ontstaat door onderdelen van zelf gemaakte foto's te combineren. Zijn voorkeur gaat uit naar zee, strand, natuur en dieren.

Het werk van Casper de Vries is divers: van zeer gedetailleerde pentekeningen van stoomtreinen tot kleurrijke aquarellen met veel symboliek. De laatste jaren schildert hij groter met acryl op doek.

De portretten die Maurice Kummer (Giesbeek) schildert kenmerken zich door gewaagde thema's, een verzorgde grafische stijl en uitdagend kleurgebruik.

Theo Wicherink uit Azewijn is een houtkunstenaar pur sang. Zijn passie voor bomen en hout vertaalt zich naar artistieke vormgeving. Hij laat zich door vorm en structuur van het hout leiden naar een artistiek en harmonieus geheel. Met name uit de onvoorspelbare wortelstukken ontstaan verrassende beelden.

In de schilderijen van Barbara Derksen gaat het om de liefde voor de natuur. Ze laat landschappen zien gemaakt met de foto’s die ze zelf maakt.

Naast stillevens schildert Len de Bekker uit Duiven levendige goedlijkende portretten.

Thea Verouden’s schilderijen zijn expressief geschilderde onderwerpen en omvatten stillevens, landschappen en portretten.

Tot slot is het veelzijdige werk van Antoinette van der Velden te zien.

Liemers Museum, Kerkstraat 16 in Zevenaar van dinsdag – zondag van 14 tot 17 uur te bezoeken.
Entree vanaf 18 jaar €4; museumjaarkaart gratis.
Informatie: www.liemerskunstwerk.nl; telefoon 085-0409971.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden