Alle informatie over het traineeship is te vinden op de website www.veluweacademy.nl.
Alle informatie over het traineeship is te vinden op de website www.veluweacademy.nl.

Werving van mbo-talenten voor baan in toerisme op de Veluwe

De Veluwe Academy is officieel van start gegaan. Afgestudeerde mbo-ers kunnen zich aanmelden voor een leertraject van een jaar bij twee verschillende bedrijven. Doel is om het gastheerschap van de Veluwe te optimaliseren én jongeren werkgelegenheid te bieden.

Afgestudeerde mbo-ers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden bij twee organisaties waar zij graag willen werken en leren. De traineeships zijn volwaardige banen bestaande uit een combinatie van een startersfunctie en een ontwikkeltraject.

De studenten draaien mee in diverse functies op wisselende afdelingen en krijgen workshops en begeleiding van erkende leermeesters. Om vervolgens een start te maken met een succesvolle carrière in de Veluwse gastvrijheidsindustrie.

Nummer één
De Veluwe is op weg om weer de nummer één binnenlandse vakantiebestemming in Nederland te worden. De gastvrijheidsector speelt daarin een belangrijke rol.

De vier Veluwse gastvrijheidsleerbedrijven die deelnemen aan de Veluwe Acadamy zijn Bungalowpark Hoenderloo, Landal Miggelenberg, Van der Valk Hotel Apeldoorn en de Cantharel en Thermen Bussloo erkennen dit en willen hier volop in investeren.

De oprichting van de Veluwe Academy is hiertoe de eerste stap. De volgende stap is om nog meer bedrijven te betrekken bij de Veluwe Academy en nog meer studenten de kans te bieden om hun kennis in de praktijk te brengen en wie weet zelfs door te stromen naar een vaste baan.

Aanmelden
Alle informatie over het traineeship is te vinden op de website www.veluweacademy.nl. De deelnemende bedrijven stellen zichzelf voor met een presentatiefilm en geïnteresseerde kandidaten kunnen hier een online aanmeldformulier invullen of zelf een filmpje insturen waarin ze hun motivatie toelichten. De eerste traineeships beginnen op 1 september 2019.

Over de Academy
De Veluwe Academy is een uniek initiatief van Visit Veluwe, Veluwe op 1, Toeristisch Platform Apeldoorn, gemeente Apeldoorn en gemeente Voorst, Cleantech, onderwijsinstellingen en vier gastvrijheidsbedrijven Bungalowpark Hoenderloo, Landal Miggelenberg, Van der Valk Hotel Apeldoorn en de Cantharel en Thermen Bussloo.

Meer berichten