Kasteelboerderij Huis Sevenaer.
Kasteelboerderij Huis Sevenaer. (Foto: Rene Wijnbergen)

Oproep aan kunstenaars! Buitenkans op kasteelboerderij, vreugdevolle inspiratie

Aan u kunstenaar de oproep, u aan te melden mee te doen om een ‘door het landgoed geïnspireerd’ kunstwerk te vervaardigen.

Landgoed Huis Sevenaer (LHS) besteed een jaar lang aandacht aan het feit dat het precies 100 jaar geleden is dat Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer geboren werd. Hij streed 65 jaar lang voor het behoud van het landgoed als kasteelboerderij en ontwikkelde zijn visie op de balans tussen voedselproductie en natuur. Daarbij komen begrippen als duurzaamheid, ecologie, biologisch etc. aan de orde, die ook nu zeer actueel zijn.

Als één van de activiteiten in dit 100e geboortejaar organiseren we vanuit LHS een creativiteitscyclus, onder de subtitel ‘vreugdevolle inspiratie’.
We zien alle opgaven van mogelijke kunstdisciplines, niveaus en geledingen uit de maatschappij blij en vreugdevol tegemoet. We beogen daarbij een zo groot mogelijke diversiteit.

Het werkt als volgt van binnen naar buiten:
Aanmelding van u als kunstenaar uiterlijk 10 september via het aanmeldformulier op onze website: www.huissevenaer.nl/kunstevenement

Zaterdag 26 oktober De dag van de inspiratie
Nadat de selectie heeft plaatsgevonden van binnengekomen aanmeldingen wordt u als verkozen kunstenaar uiterlijk 1 oktober uitgenodigd voor de inspiratieochtend op 26 oktober. Deze vindt op het landgoed zelf plaats, waar u gelegenheid krijgt verrukt rond dwalend uw persoonlijke inspiratie voor een kunstwerk op te doen. Middels een kleine boeiende lezing krijgt u veel interessants te horen: informatie over het landgoed en over de visie van Jonkheer van Nispen van Sevenaer, die zijn tijd ver vooruit was! Ter versterking van uw verbeelding..

Zaterdag 23 november De dag van het podium
De kunstenaars worden uitgenodigd om hun geïnspireerde kunstuitingen te komen presenteren/ exposeren. Tegelijk met een beperkt gezelschap genodigden in de ochtend.
Zaterdagmiddag is de mogelijkheid voor het bredere publiek om te komen genieten van deze resultaten. (Ook na 23 november zijn er mogelijkheden om te exposeren voor het bredere publiek).

Er is geen enkele sprake van competitie en dus ook geen prijsuitreiking. Deelnemen en de publiciteit die het oplevert vormen de natuurlijke ‘beloning’. De kunstuitingen blijven ook eigendom van de makers.

in stilte…….
nazomeren
hoor de lokroep
herfst en hemelsbreed!
Kunstenaars , wij zien zeer naar uw aanmelding
uit!

Meer berichten