Home-Start de Liemers zoekt nieuwe vrijwilligers

Home-Start de Liemers is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die gezinnen (vanaf 28 weken zwangerschap moeder en kinderen van 0-14 jaar) in hun thuissituatie op een laagdrempelige manier willen ondersteunen.

Home-Start de Liemers is onderdeel van Humanitas en bestaat uit een team van 32 vrijwilligers. "Wij willen gezinnen een steuntje in de rug kunnen bieden wanneer zij het zelf , tijdelijk, niet redden", aldus projectcoördinator Loes Hulsebosch van Humanitas Home-Start de Liemers, dat gevestigd is in het Huis van Droo in Duiven.

"Wij zijn opvoedingsondersteuners die ouders helpen met vragen over herkenbare onderwerpen als slapen, eten en luisteren. De ouders hebben vaak geen netwerk om op terug te vallen. Als vrijwillige opvoedingsondersteuner kun je in die situatie het gewenste steuntje in de rug zijn en het verschil maken. Vaak betekent dit dat een vrijwilliger wekelijks bij het gezin langsgaat en inhaakt op de vraag en behoefte van het gezin."

Momenteel kan Humanitas niet alle gezinnen ondersteunen omdat er niet genoeg vrijwilligers zijn. Belangstellenden om vrijwilliger te worden kunnen contact op met Loes Hulsebosch via 06-35130961 of l.hulsebosch@humanitas.nl.

Meer berichten