De aftredende koning Eric Klappers met zijn gezin, nadat hij vorig jaar de koningstitel had veroverd.
De aftredende koning Eric Klappers met zijn gezin, nadat hij vorig jaar de koningstitel had veroverd.

Duiven in teken van schuttersfeest

Schutterij Onderling Genoegen (OG) viert het laatste weekend van augustus traditiegetrouw haar jaarlijkse kermis en schuttersfeest. Het feest begint op zaterdagmiddag 24 augustus om 14.00 uur met het ophalen van jeugdkoningin Maybritt Bomers bij zorgcentrum DrooStaete, waar ook een vendelhulde aan de bewoners zal worden gebracht.

Rond 15.00 uur begint het jeugdkoning(in) schieten op het Remigiusplein in Duiven. De kersverse jeugdkoning(in) wordt aansluitend gehuldigd. Na afloop van het schieten is er een feestje voor de jeugd.

's Avonds is er vanaf 19.30 uur een spetterend feest in cultureel centrum De Ogtent met muziek van Slamm.

Na de schuttersmis en de processie op zondag kan men elkaar die middag een gezellige kermis en schuttersfeest wensen in café Bij de Buren aan het Remigiusplein in Duiven. De feestavond op zondag in de Ogtent begint om 19.30 uur. De muziek is van coverband Cabrio.

Op maandagmorgen is de feestzaal geopend vanaf 11.30 uur. Dan kan er ook al worden gedanst dankzij de klanken van topband Noah. Het prijs- en koningsschieten begint maandag om 12.00 uur. Omstreeks 14.30 uur wordt de nieuwe koning geïnstalleerd en wordt er afscheid genomen van het huidige koningspaar Eric en Simone Klappers. De deuren van de Ogtent voor een feestavond met het kersverse koningspaar zijn open vanaf 19.30 uur.

Een nieuwe invulling dit jaar is er voor de dinsdagmiddag. OG-woordvoerder Pascal Sessink: "Hier krijgt de kindermiddag nieuw elan dankzij Pauline van Leur die al haar creativiteit vanaf 14.00 uur los zal laten met onder andere het schminken van de aanwezige kinderen. Natuurlijk kunnen ook de bekende "kinderdansen" niet ontbreken. Hier gaan we mee starten rond de klok van 14.45 uur. Ook nieuw is de band op dinsdagmiddag: Jersey. Door het binnenhalen van deze formatie hoopt de schutterij tegemoet te komen aan de wat doorgewinterde schutter door het laten spelen van de wat rustigere kermis-dansmuziek."

Meer berichten