Foto: Leanne Boshoven

Geert Roelofs ontvangt Koninklijke onderscheiding lid in de orde van Oranje Nassau

Geert Roelofs (61) heeft vanavond uit handen van burgemeester Rik de Lange een koninklijke onderscheiding ontvangen. De onderscheiding werd hem toegekend op de traditionele schuttersavond van schutterij Onderling Genoegen uit Duiven.

Roelofs is ruim 23 jaar bestuurslid van de schutterij, de laatste 20 jaar als vice-voorzitter. In 1991 was hij ook koning van de schutterij. Roelofs is een schutter in hart en nieren. Dat blijk ook uit het feit dat hij al jaren bestuurslid is van schutterskring De Liemers. Van daar uit draagt hij bij aan de instandhouding en ontwikkeling van de schutterij-traditie in de hele regio. Voor zijn vele werk in de schutterswereld is Roelofs in 2017 onderscheiden met de gouden eremedaille in de Nobele Orde van de Papegay, een hoge Europese schuttersonderscheiding.

Geert Roelofs is onder meer actief bij de plaatselijke voetbalvereniging DVV. Hier is hij ruim 40 jaar lid van. Hij is binnen DVV oprichter en lid van het redactieteam van clubblad van DVV, en verder verantwoordelijk voor de logistiek en distributie van dit tweemaandelijks periodiek. Naast huisfotograaf is hij verder adviseur en klankbord van het bestuur. Als blijk van waardering en dank voor zijn tomeloze inzet voor de voetbalvereniging, is hij in 2017 benoemd tot Lid van Verdienste bij DVV.

Meer berichten