Je zou het Agnes Dellepoort niet geven, maar ze is het wel: 100 jaar. Naast haar burgemeester Rik de Lange.
Je zou het Agnes Dellepoort niet geven, maar ze is het wel: 100 jaar. Naast haar burgemeester Rik de Lange.

Mevrouw Dellepoort heeft het gehaald: ze is 100 jaar!

Mevrouw Agnes Dellepoort-Van Kempen uit Duiven werd zaterdag 100 jaar. Dat werd die dag gevierd in een bomvol café van zorgcentrum Thuvine.

'Als ik het maar haal'. Die gedachte schoot in de weken en dagen voor haar honderdste verjaardag regelmatig door het hoofd van Agnes Dellepoort. Ze haalde het, en hoe! Lichamelijk is het uiteraard niet meer wat het is geweest (ze zit in een rolstoel), maar geestelijk is mevrouw Dellepoort nog zeer bij de tijd. En dus genoot ze zichtbaar van haar eigen eeuwfeest.

Ze is een Groessense van geboorte. De op één na oudste uit het elf kinderen tellende gezin Van Kempen. Haar ouders hadden destijds een bakkerij en kruidenierswinkel in Groessen. Na hun trouwen woonde het echtpaar een tijd in Amsterdam en later in Limburg, alvorens zich te vestigen in Zevenaar. Vijf jaar geleden verhuisde mevrouw Dellepoort naar Thuvine in Duiven.

Samen met haar dertig jaar geleden overleden man had ze twee kinderen: zoon Wim en dochter Herma. Tegenwoordig maken vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen de familie compleet. Zoon Wim (72): "We zijn heel trots op moeder. Ze heeft ons, maar ze kan ook nog heel erg genieten van kleine dingen. Dat is mooi om te zien."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden