Eveline en Wilfred Kersten samen met medewerker Jeremy Buttner (rechts).
Eveline en Wilfred Kersten samen met medewerker Jeremy Buttner (rechts).

'Ze mogen me best een zeikerd vinden'

Precies twintig jaar zit Kersten Keurslager deze maand in Duiven. Met hard werken heeft Wilfred Kersten een mooie klantenkring opgebouwd. Hij weet wat hij wil. Over zijn leveranciers zegt hij: "Ze mogen me best een zeikerd vinden. Ik doe het voor mijn klanten. Zij verdienen het beste vlees."

En dus verkoopt Wilfred Kersten Keurslager alleen vlees van geselecteerde runderen en varkens van 'Beef Best' en 'Pork Best'. Merken die een constante kwaliteit garanderen. Wilfred: "Koeien en varkens van 'Beef Best' en 'Pork Best' hebben een beter leven en dat proef je. Het vlees heeft een vastere structuur en is zachter, sappiger en smaakvoller. Vervolgens heb je ook nog ons specialisme als slager. Wij besteden aandacht aan het vlees dat op het hakblok ligt. Elk adertje bijvoorbeeld snijden we eruit."

Een lesje van de echte slager, van de vakman. Want dat is Wilfred Kersten. Hij was chef bij een slagerij in Velp toen hij in september 1999 de slagerij van de familie Hetterscheit in Duiven overnam. Van de ene op de andere dag was hij zelfstandig ondernemer. Met alle lusten en lasten van dien. Deze maand twintig jaar.

Zelf is hij deze zomer 50 geworden. Zijn knokkersmentaliteit is niet veranderd, wel heeft hij leren doseren. Wilfred: "Ik werk geen negentig uur meer in de week. Zestig of zeventig tegenwoordig. De tijd dat ik de runderen die ik wilde hebben zelf ging uitzoeken is voorbij. Dat hoeft ook niet meer. Mijn leveranciers weten onderhand wel wat ik wil én ze weten dat ik kritisch ben. Niet te veel vet bijvoorbeeld. Gelukkig heb ik Eveline, mijn vrouw. Een onmisbare steun en toeverlaat, zowel thuis als in de winkel. Ze is ook nog eens gezegend met dezelfde mentaliteit als ik. Bij ons moet het gewoon goed zijn. Iedere dag weer."

Die mentaliteit komt van pas in de slagersmarkt. De concurrentie van de supermarkten is moordend. Het is geen toeval dat Wilfred Kersten Keurslager nog de enige zelfstandige slagerij is in Duiven. Wilfred is reëel: "Op prijs kunnen we het niet winnen van de supermarkten. Dat willen we niet eens. Onze kracht is de kwaliteit die we leveren. Mooi voorbeeld. Laatst kocht iemand shoarma omdat het in de supermarkt op dat moment niet verkrijgbaar was. Wat denk je? Die klant komt een paar dagen later weer in de winkel en zegt: 'Ik heb nog nooit zulke lekkere shoarma gegeten'. Dat is waar je het voor doet. Ik haal er de kracht uit om door te gaan."

Want, zo stelt Wilfred Kersten: "Een goede slager weten mensen altijd te vinden. Zeker als het plaatje klopt. Daar bedoel ik mee dat ook de sfeer in de winkel belangrijk is. Mensen moeten graag bij je binnenlopen. Omdat ze weten dat ze bij ons een lekker stuk vlees kunnen kopen, maar ook omdat ze vriendelijk worden geholpen en het er relaxed aan toe gaat. Ik merk wel dat klanten steeds kritischer worden. Op zich geen probleem, maar het legt wel druk op het team. Gelukkig hebben we goede mensen en met Jeremy ook iemand die het stokje straks wil overnemen. Een rustige jongen die heel geschikt is voor dit vak."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden