Duiven staat op de tiende plaats in de top 20 van Gelderse gemeenten met overmatige gebruikers van alcohol.
Duiven staat op de tiende plaats in de top 20 van Gelderse gemeenten met overmatige gebruikers van alcohol.

Onderzoek wijst uit dat in Duiven flink wordt gedronken

Het was begin september 'groot nieuws': Duiven staat op de tiende plaats in de top 20 van Gelderse gemeenten met overmatige gebruikers van alcohol. Wie beweert dat eigenlijk?

Het is de uitkomst van een onderzoek naar alcoholgebruik door Christel van Eijck van Afkickkliniekwijzer.nl. Volgens eigen zeggen een onafhankelijk platform dat informatie geeft over verslavingen en verslavingsklinieken. De informatie voor het onderzoek is gehaald uit data van de gezondheidsmonitor van het RIVM en het CBS. Christel van Eijck heeft de uitkomsten opgedeeld per provincie en per gemeente en daar ranglijstjes van gemaakt.

Duiven neemt een weinig eervolle tiende plaats in op de ranglijst van Gelderland. Acht procent van de inwoners zou overmatig alcohol drinken. Overmatig houdt in meer dan 21 glazen per week voor mannen en meer dan 14 glazen per week voor vrouwen. Eén op de twaalf mannen/vrouwen in Duiven valt dus in de categorie 'probleemdrinker'. Is dat erg? Voor de personen in kwestie mogelijk wel. Een troost moge zijn dat negen Gelderse gemeenten nog slechter scoren, met het kleine Rozendaal op één. In Westervoort behoort zes procent van de inwoners tot de probleemgroep.

Alle cijfers op: www.afkickkliniekwijzer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden