Rob Peters kettingzaagkunstenaar.
Rob Peters kettingzaagkunstenaar. (Foto: Rob Peters)

Open Dag Hobbycentrum De Liemers "Van Boom tot Kunst"

Rob Peters uit Elst is een “kettingzaagkunstenaar”en is aanwezig op de Open Dag van het "Hobbycentrum De Liemers".

Zaterdag 12 oktober van 11 tot 16 uur. Een dag vol verrassingen!

Hij maakt met een kettingzaag de mooiste sculpturen uit een boom. U ziet hoe een “boom tot kunstwerk” wordt gemaakt. Dit maakt u niet iedere dag mee. Alleen daarvoor is een bezoek aan onze Open Dag al de moeite waard.

Loop ook rond in ons atelier waar wordt geschilderd in verschillende technieken; hier worden kunstwerken gemaakt van hout en steen. De prachtige houten en stenen beelden die gemaakt zijn door de leden zijn volop te bewonderen. Een aantal van onze leden zijn op deze dag aanwezig om hun werkstukken te laten zien en toe te lichten. In de buitentent is de steenclub bezig met het maken van sculpturen uit o.a. speksteen, albast en serpentijn. Ook houten sculpturen uit diverse houtsoorten staan gepresenteerd. Op deze dag laten wij ook zien, aan de hand van een model, hoe de basiskenmerken van het portrettekenen worden opgebouwd. Ook is er in het atelier een speciaal schilderhoekje voor kinderen waar zij hun eigen schilderijtje kunnen maken.

Daarnaast is er de timmerwerkplaats waar met professionele machines nuttige en kunstzinnige werkstukken gemaakt zijn. O.a. modelbouw houten auto’s en heel speciaal, het maken van oude radiokasten. En komt u vooral ook bekijken wat er met ‘simpel' figuurzagen bereikt kan worden. De mooiste werkstukken van onze leden zijn te bewonderen. Het is interessant te zien wat er met een draaibank gemaakt kan worden. Een demonstratie van de Midwinterhoorngroep Bergh, hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt, wilt u niet missen. U zult zien dat het Hobbycentrum zeer vele mogelijkheden biedt voor het uitoefenen van uw hobby.

Graag tot ziens op zaterdag 12 oktober. De koffie staat kaar.

Marconistraat 20, Hengelder- Zevenaar (Bij parkeerterrein OBW). Bezoek ook onze website: hobbycentrumdeliemers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden