Pigeons U16mix laat veerkracht en enorm spelplezier zien

Zaterdag 14 september was de zaterdag van de Debuutcoaches van Basketbalvereniging Pigeons. Zo ook voor het U16 mixteam betekende dit dat het team geleid werd door hun nieuwe hoofdtrainer Daniel de Gruiter.

Helaas konden niet alle debuutcoaches het eerste speelweekend winnen. Tegen een beresterk U16 team uit De Achterhoek (dat gemiddeld 30cm groter was dan de spelers van Pigeons), kwam Pigeons erg sterk uit de startblokken. Zo wonnen ze het eerste en vierde kwart. de vijf meiden en twee jongens van Pigeons hebben laten zien hoe belangrijk spelplezier is en dat Hard Work Pays Off. Uiteindelijk verloor het team uit Duiven met slechts 8 punten verschil. Eindstand was 37-45.

Het team begon de wedstrijd met behoorlijke zenuwen. Zo was het team erg onder de indruk van het postuur van de maar liefst 12 basketballer uit de Achterhoek. Niettemin hielden ze het hoofd koel en deden de basketballers exact waar ze op getraind hebben met hun nieuwe trainer. Zo werden de lijnen juist gelopen en werd er goed gebruik gemaakt van de snelheid van de Pigeons. Trainer De Gruiter is ontzettend trots op zijn basketballers en kijkt uit naar de komende wedstrijden!

Wil jij ook basketballen bij Pigeons? Meld je dan snel aan voor een gratis proeftraining en kijk op www.depigeons.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden